Μια Φώτο μια Ιστορία

Η πρώτη υπογραφή του «Τυπάρα», Γιώργου Καραγκούνη, πριν γίνει θρύλος ετών 46!

Η πρώτη υπογραφή του «Τυπάρα», Γιώργου Καραγκούνη, πριν γίνει θρύλος ετών 46!
6 Μαρτίου 1977: Έρχεται στον κόσμο ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο μετέπειτα αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, ο θρύλος του Παναθηναϊκού, ο «τυπάρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου! Το ταξίδι, όμως, ξεκίνησε από αυτήν την υπογραφή του.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Ίσως να μην χώρουσε ούτε σαν όνειρο στον παιδικό νου του Γιώργο Καραγκούνη, η πορεία που ξεκινούσε με αφετηρία την υπογραφή αυτή, στη 1η Σεπτεμβρίου του 1990. Σήμερα (06/03), όμως, στα 46α γενέθλιά του, σίγουρα κοιτά με «χαμόγελο» αυτήν τη φωτογραφία.

Από τις ακαδημίες της Παιανίας, στις πορείες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, στο γκολ στο Ολντ Τράφορντ, στην κεφαλιά με την Άρσεναλ, στο παρολίγον σοκ μέσα στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα, στο νταμπλ με το «Τριφύλλι» το 2010. Από τα κατώτερα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος και τα μετάλλια με τη Νέων και την Ελπίδων, έως κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης με τη «γαλανόλευκη» φανέλα στο EURO του 2004.

Πάντα στο υψηλότερο επίπεδο εντός και εκτός συνόρων. Τόσο στα πιο παραγωγικά ποδοσφαιρικά χρόνια με τη φανέλα της Ίντερ και της Μπενφίκα, όσο και στο κλείσιμο της καριέρας του στα γήπεδα της Αγγλίας για λογαριασμό της Φούλαμ.

Όσον αφορά το ξεχωριστό κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας;

Η προσφορά του δεν χωρά ούτε στις τρεις σερί συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2004, 2008, 2012), ούτε στα δύο συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (2010, 2014) που δήλωσε «παρών». Αντικατοπτρίζεται πλήρως, όμως, στις 139 εμφανίσεις (10 γκολ) με το εθνόσημο στο στήθος, που τον καθιστούν ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Ελλάδος.

Μία ονειρεμένη καριέρα που ξεκινά εκείνη την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Ο Γιώργος Καραγκούνης, βλέποντας αυτή τη φωτογραφία, θυμάται:

«Ήταν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών και ρίξαμε απίστευτο τρέξιμο για να προλάβουμε τη διορία. Βγάλαμε φωτογραφίες για το δελτίο στον αυτόματο σταθμό Ομονοίας, κάτω στον ηλεκτρικό, γιατί δεν θα προλαβαίναμε τη Δευτέρα το πρωί.

Ήμουν 13,5 ετών. Η πρώτη μέρα που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο της ομάδας, στην οδό ‘Αρματολών και Κλεφτών’, εκεί που στεγάζοταν τα γραφεία της ΠΑΕ. Σαν τώρα το θυμάμαι. Ήταν 1η Σεπτεμβρίου του 1990».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0