Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Μπέιλ «ντύθηκε» Μπολτ και έκανε τον Μπάρτρα να βλέπει εφιάλτες!

Ο Μπέιλ «ντύθηκε» Μπολτ και έκανε τον Μπάρτρα να βλέπει εφιάλτες!

Έχουν περάσει -περίπου- εννέα χρόνια, όμως η επική κούρσα του Γκάρεθ Μπέιλ απέναντι στον Μάρκ Μπάρτρα σε εκείνο τον τελικό του Copa Del Rey έχει μείνει για πάντα στις κορυφαίες στιγμές των «Clasico».

Αν βάλουν κάποιον να σκεφτεί μνημειώδεις στιγμές μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, στα του κυπέλλου Ισπανίας, το μυαλό εύκολα θα πάει στον Απρίλιο του 2014,

Τότε, εννέα χρόνια πριν, το συγκλονιστικό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ ήταν εκείνο που έκρινε τον τελικό του κυπέλλου του Βασιλιά. 


Από ωραίος, μοιραίος ο Μπάρτρα!

Γυρίζουμε πίσω λοιπόν στις 16 Απριλίου του 2014. Στο στάδιο Μεστάγια διεξάγεται ο τελικός του Copa Del Rey μεταξύ της τυπικά γηπεδούχου Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μπλαουγκράνα» του Τάτα Μαρτίνο στην πρώτη σεζόν του Νεϊμάρ στην Ευρώπη βλέπουν τους μισητούς αντιπάλους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 10’ με τον Ντι Μαρία

Η ισοφάριση θα έρθει στο δεύτερο μέρος, στο 68’, όταν έπειτα από κόρνερ του Τσάβι ο Μάρκ Μπάρτρα νικάει τους πάντες στον αέρα για το 1-1. Κι όμως, περίπου είκοσι λεπτά μετά, ο Ισπανός μπακ από ωραίος γίνεται…μοιραίος!

Ακόμα κυνηγάει τον Μπέιλ!

Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πήγαινε στο έξτρα ημίωρο. Αμ δε. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε αντίθετη άποψη. Πέντε λεπτά πριν τα 90 ο Ουαλός ξεκινάει μια φοβερή κούρσα από το κέντρο του γηπέδου.

Πετάει τη μπάλα μπροστά, φεύγει σαν…άτι και παρά το γεγονός πως ο Μπάρτρα τον σπρώχνει εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Μπέιλ όχι μόνο ξανά μπαίνει, αλλά τον περνάει στο σπριντ, φτάνει απέναντι από τον Πίντο και με αριστερό «μυτάκι» σκοράρει για το 2-1!


Έγινε...Μπολτ στη θέση του Μπολτ!

Έπειτα από μετρήσεις, υπολογίζεται πως ο Μπέιλ κατόρθωσε να διανύσει 58 μέτρα μέσα σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει πως άγγιξε ταχύτητα ίση με 27χλμ/ώρα. Και ο Γιουσέιν Μπολτ δε μπορούσε παρά να αποθεώσει τον -τότε- σταρ της «βασίλισσας».

«Ήταν ένα φοβερό γκολ. Ο Μπέιλ έδειξε την απίστευτη ταχύτητα που έχει και κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να πλασάρει σωστά. Φαίνεται πως το παρελθόν του σαν σπρίντερ τον βοήθησε σε αυτό. Είναι ένα γκολ που κάθε σπρίντερ θα ήθελε να πετύχει. Είναι ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής του κόσμου!»

Εν τέλει, ο Μπέιλ έγινε ήρωας, χάρισε ένα ακόμη κύπελλο στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που βρισκόταν στις εξέδρες, μα πάνω από όλα χάρισε σε όλους τους φίλους του αθλήματος μια μυθική φάση!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0