Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο συναρπαστικός αγώνας που χάρισε το χρυσό στην Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο

Ο συναρπαστικός αγώνας που χάρισε το χρυσό στην Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο
20 Αυγούστου του 2016: Η Κατερίνα Στεφανίδη γράφει ιστορία και ανεβαίνει στο υψηλότερα σκαλί του βάθρου, στο άλμα επί κοντό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο.

Ήταν 4η μέρα του Φλεβάρη, το 1990, όταν ήρθε στη ζωή, στον Χολαργό, η Κατερίνα Στεφανίδη. Μία εκ των κορυφαίων αθλητριών του στίβου που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα. Σήμερα, κλείνει τα 32 της χρόνια, έχοντας γεμίσει την επαγγελματική της καριέρα γεμάτη μετάλλια, διακρίσεις και επιτυχίες. Βέβαια, η κορυφαία της στιγμή, είναι σχεδόν έξι χρόνια πίσω.

Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016. Η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά και ήδη μετράει συνολικά πέντε μετάλλια στην διοργάνωση. Τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου, διεξάγεται ο τελικός του άλμα επί κοντό. Εκεί, βρίσκεται η πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ήταν και από τα μεγάλα φαβορί για να ανέβει στο βάθρο.

Όσοι το παρακολούθησαν, είδαν ένα συναρπαστικό αγώνα με κοντράστ συναισθημάτων, καθώς η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να πετύχει το υψηλότερο άλμα και να φέρει το χρυσό στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η Στεφανίδη πέρασε με μεγάλη άνεση τα 4,60 μ. και 4,70 μ. με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω τις Μουρ και Σίλβα.

Image_1_2.jpeg

Ωστόσο, ο Νεοζηλανδή Μόρις ήταν η αθλήτρια που κόντραρε στα ίσια την Στεφανίδη. Στα 4,80 μ., η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια, φέρνοντας τη Μόρις σε θέση ισχύος. Στο 4,85 μ. έγινε η ανατροπή, με την Στεφανίδη να το περνάει και να «κλείνει» το ασημένιο.

Τελικά, στα 4,90 μ., η Στεφανίδη μπορεί να μην το πέρασε αλλά ούτε και η αντίπαλός της, με αποτέλεσμα, στην ισοπαλία, η αθλήτριά μας να κατακτάει το χρυσό μετάλλιο με λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες. Η ελληνική σημαία κυμάτισε με το χρυσό και ο ύμνος ακούστηκε μπροστά στα δακρυσμένα μάτια της Κατερίνας Στεφανίδη.

Αυτό ήταν το 6ο και τελευταίο μετάλλιο της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο του 2016, με την Στεφανίδη να γίνεται η τρίτη χρυσή Ολυμπιονίκης σε αυτή την διοργάνωση. Φυσικά, οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς έπειτα από αυτό, έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή την στιγμή αποτελεί μία εκ των κορυφαίων αθλητριών στον στίβο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0