Μια Φώτο μια Ιστορία

Ελλάδα - Νιγηρία: Η δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ, ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις από... Νότια Αφρική

Ελλάδα - Νιγηρία: Η δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ, ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις από... Νότια Αφρική

17 Ιουνίου 2010: Η εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει για τη δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής τη Νιγηρία και επικρατεί με 2-1.

Γράφει ο Παναγιώτης Ραμαντάνης

Η αγωνιστική δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ συνεχίζεται, καθώς έχουμε φτάσει στη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης. Μία δεύτερη αγωνιστική που μόνο και μόνο στο άκουσμα, ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στους Έλληνες φιλάθλους.

Το 2010 η Εθνική συμμετείχε για δεύτερη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ. Μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα στην πρεμιέρα, η Ελλάδα έπρεπε να παίξει με τη Νιγηρία για τη δεύτερη αγωνιστική. Ένα ματς το οποίο έμελλε να μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Ήταν 17 Ιουνίου στο «Free State Stadium», με την Ελλάδα να θέλει τη νίκη για να πλησιάσει κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Το ματς όμως δεν ξεκίνησε ιδανικά, με τον Καλού Ούτσε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 16'. Ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να σκάει μέσα στη μεγάλη περιοχή και με τα φάλτσα που πήρε να μπερδεύει τον Αλέξη Τζόρβα.

Στο 33' ο Σάνι Καϊτά έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Βασίλη Τοροσίδη εκτός φάσης, με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Η Εθνική έπρεπε να γυρίσει το ματς παίζοντας με παίκτη παραπάνω. Και η ισοφάριση ήρθε νωρίς, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σκοράρει στο 44'. Ένα δεξί σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό, αλλά ήταν αρκετό για να δώσει στην Ελλάδα το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ.

Αυτό το πρώτο γκολ όμως συνδυάστηκε και με νίκη. Με το 1-1 στα αποδυτήρια, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ μπήκε πιο έτοιμη από ποτέ για να φτάσει σε ένα ιστορικό τρίποντο. Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ήρθε η στιγμή που όλοι θέλαμε και περιμέναμε.

Ο Βασίλης Τοροσίδης μετά από απόκρουση του Ενγεάμα, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, πλάσαρε ιδανικά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, γράφοντας ιστορία!



Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79' Νίνης).

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο, Ταϊγουό (56' Ετσιεζίλε, 77' Αφολάμπι), Σίτου, Όντια, Ετούχου, Καϊτά, Χαρούνα, Ούτσε, Οντεμβίνγκι, Γιακούμπου.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0