Μια Φώτο μια Ιστορία

Τζούντο: Όταν ο Ηλίας Ηλιάδης… χάρισε ακόμα ένα μετάλλιο στην Ελλάδα

Τζούντο: Όταν ο Ηλίας Ηλιάδης… χάρισε ακόμα ένα μετάλλιο στην Ελλάδα

1η Αυγουύστου 2012: Ο Ηλίας Ηλιάδης επικράτησε στον τελικό του Τζούντο και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στην Ελλάδα που ήταν το πρώτο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο αποκλεισμός του Ηλία Ηλιάδη από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο, δεν στάθηκε αρκετός για να τον αποθαρρύνει. Κάθε άλλο, πείσμωσε και πήγε να διεκδικήσει… τα μέγιστα, στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2012.

Ο Έλληνας τζουντόκα ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Ρώσσο, Κίριλ Ντενίσοφ, όπου και τον οδήγησε στα ρεπασάζ της κατηγορίας των -90 κιλών. Μοναδικός του στόχος ήταν, βέβαια, η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου. Έτσι ο Ηλίας Ηλιάδης άρπαξε από τα μαλλιά την «δεύτερη ευκαιρία» που του δόθηκε, μένοντας αήττητος μέχρι και το τέλος. 

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Αυγούστου και ο «χρυσός» τζουντόκα του 2004 στην Αθήνα, πρόσθεσε στην Ολυμπιακή συλλογή του ένα δεύτερο μετάλλιο. Ο Ηλίας επικράτησε του ΒραζιλιάνουΤιάγκο Καμίλο και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με το Χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό του.

Ολυμπιονίκης, μάλιστα, αφιέρωσε το επίτευγμα του στον Ελληνικό λαό, που εκείνη την εποχή βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική περίοδο.

Να σημειωθεί πως ήταν το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας για τους αγώνες του 2012 και το τελευταίο για τον Έλληνα αθλητή, καθώς το 2016 στους αγώνες του Ρίο αποκλείστηκε σε πολύ πρώιμο στάδιο. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0