Μια Φώτο μια Ιστορία

Η τελευταία φορά που ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποθεώθηκε στο ΟΑΚΑ (video)

Η τελευταία φορά που ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποθεώθηκε στο ΟΑΚΑ (video)
10/06/2018: Σύσσωμη η πράσινη οικογένεια δακρύζει... θρηνεί. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος φεύγει από την ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του αμύθητη μπασκετική κληρονομιά. Με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του, το BN Sports ανακαλεί την τελευταία του παρουσία στο ΟΑΚΑ. Για χάρη της μεγάλης του αγάπης, του Παναθηναϊκού.

Ένα χρόνο πριν, στο τέλος της σεζόν 2016-2017 η ομάδα, τότε, του Τσάβι Πασκουάλ κατέκτησε το 35ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Είχε προηγηθεί το κύπελλο στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη με αποτέλεσμα στις 11 εκείνου του Ιούνη και έπειτα από την επικράτηση στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό (σ.σ. 51-65) να ολοκληρώνει η κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ.

Μία μέρα μετά, ο κόσμος του τριφυλλιού φόρεσε τα καλά του και ετοιμάστηκε για να παρουσιαστεί στο Μαρούσι, με σκοπό να αποθεώσει τους παίκτες για την άκρως επιτυχημένη σεζόν. Με τη φιέστα να είναι έτοιμη να ξεκινήσει, ολόκληρη η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται. Ο θρυλικός Παύλος Γιαννακόπουλος εισέρχεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ υποβασταζόμενος και συνοδευόμενος από την σύζυγο του Δέσποινα.

Εμφανώς συγκινημένος, αλλά και σε δύσκολη κατάσταση, περπάτησε καθηλωμένος, μέσα σε κλίμα απόλυτης αποθέωσης. Πληροφορίες ήθελαν μάλιστα να υπάρχει κοντά του κινητή ιατρική μονάδα, καθώς ταλαιπωρούταν από έλλειψη οξυγόνου. Τον συνόδευσε στη θέση του ο γιος του Δημήτρης με τον οποίο κάθισαν δίπλα-δίπλα στις λευκές πολυθρόνες του γηπέδου.
δεσπω5.jpg

Στο πλευρό του του στάθηκε βέβαια και ο σπουδαίος Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση, δήλωσε παρών με την ιδιότητα του φιλάθλου. Πρόκειται για την τελευταία παρουσία του σπουδαιότερου προέδρου στην ιστορία του συλλόγου, πλάι στο αγαπημένο του τμήμα.

Με αυτόν και τον αδερφό του Θανάση στο τιμόνι κατακτήθηκαν τα ευρωπαϊκά που δημιούργησαν τον μύθο του «εξάστερου», την ίδια στιγμή που ακολούθησαν 13 πρωταθλήματα Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός μαζί τους γιγαντώθηκε και έγραψε την δική του ιστορία, με αποτέλεσμα ο Παύλος Γιαννακόπουλος να θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων παραγόντων που πέρασαν ποτέ από τον ελληνικό αθλητισμό.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0