Μια Φώτο μια Ιστορία

Σον – Σαλάχ: Και αν τα 46 γκολ τους «ενωθούν» για χάρη της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ;

Σον – Σαλάχ: Και αν τα 46 γκολ τους «ενωθούν» για χάρη της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ;

Μιλάμε για τους δύο καλύτερους παίκτες της φετινής PremierLeague, τουλάχιστον αν κάποιος βασίζεται σε αριθμούς. Αμφότεροι σκόραραν από 23 φορές και αναδείχθηκαν οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος, οδηγώντας Λίβερπουλκαι Τότεναμ στην 2η και την 4η θέση αντίστοιχα. Τι θα συνέβαινε όμως αν οι «κόκκινοι» είχαν στις τάξεις τους και τον Σαλάχ και τον Σον, αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τον Σαντιό Μανέ;

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Ναι, η Λίβερπουλ έχει κάνει επίσημη πρόταση συνεργασίας στον Ντάργουιν Νούνιες. Στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει και απέναντί της στο Άνφιλντ, βιώνοντας την ατμόσφαιρα ενός από τα κορυφαία γήπεδα παγκοσμίως.

Ωστόσο, η απάντηση της Μπενφίκα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Πόσο μάλλον από την στιγμή που μιλάμε για ένα περιουσιακό της στοιχείο, το οποίο της ανήκει και σίγουρα δεν θα αποδειχθεί εύκολη στις διαπραγματεύσεις. Θυμόμαστε όλοι τι συνέβη πέρυσι με τον Χάρι Κέιν και την Τότεναμ, αναφορικά με τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η Άστον Βίλα μπόρεσε να πάρει 100 εκατομμύρια από τους «πολίτες» για να πει το «ναι», στην παραχώρηση του Τζακ Γκρίλις.

Θεωρώντας λοιπόν ακόμη και πιθανό το σενάριο να «ναυαγήσει» η μεταγραφή του Νούνιες στην Λίβερπουλ, ποια είναι τα επόμενα ονόματα που έχουν ακουστεί; Αυτό του Σον της Τότεναμ και του Πούλισικ της Τσέλσι, με τον δεύτερο να χαρακτηρίζεται από αστάθεια και να μη μοιάζει ο ιδανικός ποδοσφαιριστής, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του Γιούργκεν Κλοπ.

Καταλήγουμε στον πρώτο. Στον Σον, που φέτος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, έχοντας βρει δίχτυα σε 23 περιπτώσεις. Κάθε χρόνο είναι και καλύτερος, τα νούμερά του δεν συγκρίνονται ποτέ με αυτά της προηγούμενης χρονιάς και φέτος, αποτελεί τον βασικό λόγο που η Τότεναμμπόρεσε να επιστρέψει στο Champions League.

Γιατί; Διότι αυτός την κράτησε «ζωντανή», όσο ο Χάρι Κέιν δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του, όντας σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά το «όχι» της διοίκησης για τη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι.

Από τον Αύγουστο μέχρι τα Χριστούγεννα όμως, ο Σονμπόρεσε να αντέξει τον ρόλο του ηγέτη και εν τέλει δικαιώθηκε με τον αριθμό τερμάτων που σημείωσε, έχοντας υπογράψει και νέο συμβόλαιο συνεργασίας.

Πολύ φυσιολογικά λοιπόν, ο Κλοπ θα μπορούσε να εξετάσει την περίπτωσή του και να προσθέσει στο Άνφιλντ… 46 γκολ! Μιλάμε για σχεδόν 50 γκολ, αν προσθέσουμε τα τέρματα των Σον και Σαλάχ εν έτει 2022-23 στην PremierLeague.

Αν αυτό το σενάριο γίνει πραγματικότητα, μπορεί και να μιλάμε για το ιδανικό δίδυμο για μία σεζόν. Ακόμη και αν είναι για μία σεζόν δηλαδή, σε περίπτωση που ο Σαλάχαπορρίψει το νέο του συμβόλαιο και αποφασίσει το καλοκαίρι του 2023 να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, το κέρδος για την Λίβερπουλ θα είναι «διπλό». Θα έχει πάρει τον Σον, θα τον έχει δει να αγωνίζεται με τον Σαλάχ και όταν ο Αιγύπτιος αποχωρήσει, ο Νότιο Κορεάτης θα μπορεί με ευκολία να λογίζεται ως βαρόμετρο στην κορυφή της επίθεσης. Το κάνει τόσα χρόνια με την Τότεναμ άλλωστε. Και η φράση «κάθε πέρυσι και καλύτερα», δεν είναι γνωστή στο λεξιλόγιο του Χέουνγκ Μιν Σον

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0