Μια Φώτο μια Ιστορία

To απίστευτο… ψαλιδάκι του Ρούνεϊ χαρίζει στον Σερ Άλεξ τον προ τελευταίο τίτλο της Premier League! (video)

To απίστευτο… ψαλιδάκι του Ρούνεϊ χαρίζει στον Σερ Άλεξ τον προ τελευταίο τίτλο της Premier League! (video)
12 Φεβρουαρίου του 2011: Ο Γουέιν Ρούνεϊ βάζει το καλύτερο γκολ της καριέρας του απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουνάιτεντ κερδίζει το ντέρμπι της πόλης και ο Άγγλος επιθετικός… χαρίζει επί της ουσίας, το προ τελευταίο πρωτάθλημα της PremierLeagueστον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και κοιτώντας αναλυτικά κάποιες από τις πιο «θρυλικές» στιγμές που έχουν λάβει χώρα στην PremierLeague, σταματάμε στο 2011. Τότε που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το προ τελευταίο της πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ένα χρόνο πριν μπει για τα καλά στην εξίσωση η Μάντσεστερ Σίτι.

Όλοι θυμούνται την ισοβαθμία των δύο συμπολιτισσών στο πρωτάθλημα του 2012, κανείς δεν θα ξεχάσει το γκολ του Κουν Αγουέρο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην ΚΠΡ, αλλά την ίδια ώρα κάποιος… πληγώνεται πολύ!

Ποιος είναι αυτός; Ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος ένα χρόνο νωρίτερα, «χάριζε» τον τίτλο στην αγαπημένη του ομάδα, συνδυάζοντάς τον με την καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Πρόκειται για την αναμέτρηση του Φεβρουαρίου, στο Όλντ Τράφορντ, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Δύο ομάδες που διεκδικούσαν σαφώς τον τίτλο, συνεπικουρούμενες βεβαίως και από την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τους «κόκκινους διαβόλους»!

Βρισκόμαστε στο 78ο λεπτό και όλα δείχνουν πως το 1-1 θα παραμείνει μέχρι τέλους. Εκεί εμφανίζεται όμως ο Άγγλος επιθετικός και νυν προπονητής της Ντέρμπι, που βρίσκεται ανάμεσα στους σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά βλέποντας τον Νάνι να παίρνει την μπάλα, μένει κοντά στο σημείο του πέναλτι.

Η σέντρα είναι καλή, αλλά ελάχιστοι επιθετικοί στον κόσμο θα μπορούσαν να την μετατρέψουν σε γκολ. Ένας από αυτούς είναι αδιαμφισβήτητα ο Γουέιν Ρούνεϊ που με ψαλιδάκι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει Χαρτ και διαμορφώνει το τελικό σκορ της συνάντησης.

Το 2-1 μένει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και το γκολ του Ρούνεϊ στέλνει την Γιουνάιτεντ στο +3 από την Άρσεναλ και στους οκτώ βαθμούς διαφορά από τους 3ους «πολίτες».

Αυτομάτως περνά στην ιστορία, με τους «κόκκινους διαβόλους» να χάνουν τρία ματς μέχρι το τέλος και να κατακτούν τον τίτλο, στο +9 από την Τσέλσι. Η στιγμή εκείνου του απογεύματος δεν θα ξεχαστεί ποτέ και ο Ρούνεϊ δηλώνει πως πέτυχε το καλύτερο γκολ της καριέρας του.

«Προσπαθούσα να βρεθώ σε καλή θέση όταν ο Νάνι έκανε την σέντρα. Εννέα στις δέκα φορές τα ψαλιδάκια περνούν πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Σήμερα κατέληξε στην πάνω γωνία. Είναι ένστικτο. Δεν έχεις χρόνο να το σκεφτείς. Είναι το καλύτερο γκολ της καριέρας μου.»

Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στον 12ο τίτλο της με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Κανείς δεν θα ξεχάσει την 12η Φεβρουαρίου του 2011 και το 78ο λεπτό του ντέρμπι. Ο Ρούνεϊ σηκώνεται στον αέρα και ο δημοσιογράφος λέει… «Θεέ μου, είναι απίστευτο»!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0