Μια Φώτο μια Ιστορία

Κι όμως! Ο Νίκος Χουγκάζ φόρεσε για πρώτη φορά τα «πράσινα» το 2005!

Κι όμως! Ο Νίκος Χουγκάζ φόρεσε για πρώτη φορά τα «πράσινα» το 2005!

18 Απριλίου 2005: Η Σόνια Δάφκου έχει μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ως παίκτρια του Παναθηναϊκού και φωτογραφίζεται αγκαλιά με τα δίδυμα παιδιά της, τον Ρόμπερτ και τον Νίκο Χουγκάζ, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ».

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Το εν λόγω κείμενο θα μπορούσε να αρχίσει με πολλές κλισέ ατάκες, όπως «η ζωή κάνει κύκλους» και «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά». Αμφότερα τα παραπάνω τσιτάτα βρίσκουν εφαρμογή στην εν λόγω ιστορία, μιας και ο Νίκος Χουγκάζ ακολούθησε πιστά τα χνάρια των γονιών του, Κρις Χουγκάζ και Σόνιας Δάφκου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Νίκος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Πανιώνιο τη σεζόν 2018-19, ενώ τη σεζόν 2019-20 αποφάσισε να μετακομίσει στην Αμερική για να αγωνιστεί στο NCAA με το Northwestern State. Επιστρέφοντας πέρσι στην Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας και αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Basket League!

Ως επιστέγασμα της επιτυχίας του, το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» αποφάσισε να τον αφήσει για μία ακόμα σεζόν στον Ιωνικό, προκείμενου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του, ωστόσο, μια σειρά γεγονότων έκανε την ομάδα να διακόψει πρόωρα τον δανεισμό του, με τον 22χρονο Νίκο να γίνεται πια μόνιμος κάτοικος ΟΑΚΑ.

Πάρα ταύτα, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα φορέσει τα «πράσινα». Αυτό είχε συμβεί το μακρινό 2005, όταν εκείνος και ο δίδυμος αδερφός του Ρόμπερτ, που αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στο Northwestern State (σσ. μετρώντας κατά μέσο όρο 2.6 πόντοι και 2.4 ριμπάουντ), πανηγύριζαν μαζί με τη μαμά τους, Σόνια Δάφκου, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών από τον Παναθηναϊκό(σσ. προπονητής της ομάδας ήταν τότε ο Νίκος Μαρίνος, ενώ το ρόστερ απαρτιζόταν από τις: Σταμάτη, Παπαηλία, Κλάντζου, Νικολαΐδου, Γκάχαν, Δάφκου, Γιαλυτάκη, Σκίμπι, Παπαδήμου, Γκρίτζαλη, Ματσιούλα, Τσούκα). Ιδού και στιγμιότυπ από τη φιέστα στον «Τάφο του Ινδού». 

dafkou_papailia.jpg
Σόνια Δάφκου και Ανθή Παπαηλία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών τη σεζόν 2004-05

Η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» είχε κάνει τότε μεγάλο θέμα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οι δύο μπόμπιρες είχαν κλέψει την παράσταση, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που ακολουθούν.

dafkou_robert_nikos_hougaz.jpg
Νίκος Χουγκάζ (αριστερά), Σόνια Δάφκου (μέση), Ρόμπερτ Χουγκάζ (δεξιά) σε μια «πράσινη» και οικογενειακή φωτογραφία

sonia_hougaz_kids.jpg

Αυτός δεν ήταν βέβαια ο πρώτος τίτλος της πολύπειρης Σόνιας, η οποία είχε ξεκινήσει το μπάσκετ στο Σιδηρόκαστρο, από όπου και κατάγεται. Την καριέρα της συνέχισε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου και παρέμεινε επί μία δεκαετία, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο, ενώ στη συνέχεια πέρασε από Άνω Λιόσια (σσ. στέφθηκε και εκεί πρωταθλήτρια), Εσπερίδες, Πανιώνιο και Παγχιακό (σσ. πανηγύρισε άνοδο από την Α2 στην Α1 με αμφότερες τις ομάδες), ΦΕΑ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Εξαρχείων.

Πλέον, Σόνια και Νίκος είναι το πρώτο ελληνικό δίδυμο μητέρας-γιου που έχει θητεύσει στην ίδια μπασκετική ομάδα! Ο μπαμπάς της οικογένειας, Κρις Χουγκάζ, θα παρακολουθεί και θα καμαρώνει από μακριά την πορεία του Νίκου στη νέα του μπασκετική στέγη, αφού από το 2019 ζει στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας δηλαδή, έχοντας αναλάβει χρέη προπονητή στην Ταρμπ / Λουρντ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0