Μια Φώτο μια Ιστορία

Blue Chips: Το πέρασμα του Σακίλ ο'Νιλ, του Ρικ Πιτίνο και του Λάρι Μπερντ από τη μεγάλη οθόνη (video)

Blue Chips: Το πέρασμα του Σακίλ ο'Νιλ, του Ρικ Πιτίνο και του Λάρι Μπερντ από τη μεγάλη οθόνη (video)

18 Φεβρουαρίου 1994: Σακίλ ο'Νιλ, Ρικ Πιτίνο, Λάρι Μπερντ, Πένι Χάρνταγουεϊ, Μπομπ Νάιτ και Μπομπ Κούσι, ένωσαν τις δυνάμεις τους, όχι για να κερδίσουν κάποιον αγώνα στο NBA, αλλά για να κερδίσουν τις καρδιές των σινεφίλ, αποτελώντας το καστ της ταινίας Blue Chips που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1994.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του NBA, Σακίλ Ο'Νιλ, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του στην κορυφαία Λίγκα του πλανήτη έκανε ένα πέρασμα από τη μεγάλη οθόνη, πρωταγωνιστώντας στην ταινία Blue Chips, σε παραγωγή του Ρον Σέλτον και σκηνοθεσία του Ουίλιαμ Φρίντκιν.

Ο θηριώδης Σακ δεν χρειάστηκε να επιδείψει τεράστιες υποκριτικές ικανότητες, αφού παρίστανε έναν... μπασκετμπολίστα, ονόματι Νέον Μπουντό. Επρόκειτο για ένα ακατέργαστο διαμάντι που εντάχθηκε στο Western University Dolphins του Λος Άντζελες για να παίξει στο κολλεγιακό πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του κόουτς Πιτ Μπελ, ενός προπονητή που πρόδωσε τις αξίες του και υπέκυψε στον χρηματισμό παικτών.


 

Ο βετεράνος σέντερ δεν είναι ο μόνος αστέρας που συμμετέχει στην εν λόγω ταινία. Εκεί είχε βρεθεί και ο μετέπειτα συμπαίκτης του στους Ορλάντο Μάτζικ, Πένι Χάρνταγουεϊ, λίγο καιρό πριν γίνει draft στο NBA, o άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, και πρώην ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Ρικ Πιτίνο, ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς, Λάρι Μπερντ, ο επί σειρά ετών προπονητής στο NCAA, Μπομπ Νάιτ και ο παλαίμαχος NBAερ, Μπομπ Κούσι. Ονόματα που συνθέτουν ένα αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρον καστ, σε μια ταινία που φωνάζει μπάσκετ!

Για την ισοτρία να αναφέρουμε ότι η ταινία έκανε εισπράξεις ύψους 23 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά μόλις 3.7 εκατομμύρια δολάρια στις διεθνείς αίθουσες.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0