Μια Φώτο μια Ιστορία

Λέιλα Άλι: Όταν η κόρη του Μοχάμεντ Άλι συστήθηκε στα επαγγελματικά ρινγκ, φυσικά, με νοκ άουτ!

Λέιλα Άλι: Όταν η κόρη του Μοχάμεντ Άλι συστήθηκε στα επαγγελματικά ρινγκ, φυσικά, με νοκ άουτ!
8 Οκτωβρίου 1999: Η μικρότερη κόρη του Μοχάμεντ Άλι, Λέιλα, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της και κάνει το ντεμπούτο της στον επαγγελματικό κόσμο του μποξ με νοκ άουτ σε 31".
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Νίκος Τσώτας

Ο θρύλος του παγκόσμιου μποξ, Μοχάμεντ Άλι, πριν από 22  αντίκρισε διά ζώσης τον διάδοχό του, όπου έμελλε να είναι γένους... θηλυκού. Για την ακρίβεια το όγδοο από τα εννιά παιδιά του και η μικρότερη από τις κόρες του, Λέιλα Άλι, αποφασίζει να πατήσει το πόδι της για πρώτη φορά στα ρινγκ και να εισχωρήσει στον κόσμο του μποξ.

Η ανυπομονησία βρισκόταν στο μέγιστο βαθμό για τους λάτρεις του αθλήματος, επιθυμώντας να διαπιστώσουν εάν έχει όντως «κληρονομήσει» το ταλέντο του πατέρα της. Αν και στην αρχή ο Μοχάμεντ Άλι ήταν δυσαρεστημένος με την απόφασή της να ασχοληθεί ενεργά με το μποξ, προειδοποιώντας την για πιθανούς σοβαρούς τραυματισμούς, τελικά η Λέιλα άκουσε την καρδιά της και έβαλε στόχο να του μοιάσει.

Πρώτη αντίπαλος της τότε 21χρονης αθλήτριας ήταν η Έιπριλ Φάουλερ, η οποία παράλληλα εκτός από το μποξ διατηρούσε ένα εστιατόριο και ήταν η κύρια δουλειά της. Οι δύο μαχήτριες έδωσαν "ραντεβού" στο «Turning Stone Resort & Casino» στη Βερόνα της Νέας Υόρκης. Το γήπεδο είχε κατακλειστεί από δημοσιογράφους, ώστε να καταγράψουν την πρώτη επαγγελματική "απόπειρα" της κόρης του Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος απαγόρευσε να μεταδοθεί ο αγώνας από την τηλεόραση.

WBC and WIBA super middleweight champion Laila Ali is kissed by her father, boxing great Muhammad Ali, at the MCI Center in Washington in this June 11, 2005 file photo. REUTERS/Jason Reed/File Photo

Η Λέιλα υπερίσχυε στον τομέα της σωματοδομής, καθώς είχε ύψος 1.78, και είχε σαφή προβάδισμα. Παράλληλα και η Φάουλερ δεν ήταν αρκετά έμπειρη, καθώς αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας της. Ο διαιτητής έδωσε το σήμα για να ξεκινήσουν και πριν καλά καλά καταλαγιάσουν τα πνεύματα ο αγώνας έληξε.

Η "μέλισσα", όπως αποκαλούσαν τη Λέιλα, εξουδετέρωσε την αντίπαλό της μόλις σε 31" με νοκ άουτ και απέδειξε ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην κατηγορία της. "Από το βλέμμα των ματιών του ήξερα ότι ο πατέρας μου είναι περήφανος για εμένα. Έδειχνε ενθουσιασμένος" ήταν τα λόγια της για τον Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος την καμάρωνε από μία γωνιά και εκείνη τη στιγμή είχε αλλάξει σίγουρα την πρωταρχική του γνώμη.

Για μία υπόθεση 31δευτερολέπτων η Λέιλα έγινε πλουσιότερη κατά 25.000 δολάρια. Αυτή ήταν μόλις η αφετηρία από μία σειρά νικηφόρων αγώνων, όπου κατέγραψε 24 νίκες (21 νοκ άουτ) και καμία ήττα στην καριέρα της, η οποία κράτησε μέχρι το 2007.

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0