Football Talk

Παναθηναϊκός: Απαραίτητες οι νίκες στη Λεωφόρο, αλλά χωρίς «διπλό» δεν πάει... πουθενά!

Παναθηναϊκός: Απαραίτητες οι νίκες στη Λεωφόρο, αλλά χωρίς «διπλό» δεν πάει... πουθενά!

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί ονειρεμένο εντός έδρας ξεκίνημα στην Super League, ωστόσο πρέπει να αρχίσει άμεσα να κερδίζει και εκτός έδρας. To «BN Sports» αναλύει το τι πήγε λάθος στις πρώτες 6 αγωνιστικές και συγκρίνει με την περσινή σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με ένα εκπληκτικό 3/3 τη φετινή σεζόν και κάνει ξανά τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το κάστρο του, επικρατώντας με μεγάλα σκορ των αντιπάλων του.

Οι «πράσινοι» έπιασαν επίδοση... 49ετίας, καθώς σκόραραν στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια τους τουλάχιστον από τέσσερα τέρματα και πάνω. Το συγκεκριμένο γεγονός είχε να συμβεί από το 1972, ενώ είχε γίνει και άλλη μια φορά, πριν από 60 χρόνια, το 1961!

Απαραίτητες οι εντός έδρας νίκες, σημαντικός... οιωνός τα ρεκόρ που αξίζει και πρέπει να καταγράφονται, αλλά κάτι λείπει από τον Παναθηναϊκό για να φτάσει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα (5η θέση με 10 βαθμούς και 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες). Και αυτό που απαιτείται να συμβεί είναι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει να κερδίζει στα εκτός έδρας ματς!

kivrakidis-atromitos-panathinaikos.jpg

Το... κόλλημα υπάρχει από πέρσι

Στις πρώτες 6 αγωνιστικές ως τώρα του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» μετρούν μόλις 1 βαθμό εκτός έδρας. Και αυτόν τον έχουν κατακτήσει ίσως στο πιο δύσκολο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης». Στα άλλα δύο παιχνίδια με ΠΑΣ στα Γιάννενα και Άρη στο Βικελίδης έχουν ηττηθεί με το ίδιο σκορ (1-0). Κι αν με τους «ερυθρόλευκους» βάση των απουσιών και του πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί πάνω-κάτω ικανοποιητικό, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τα παιχνίδια με ΠΑΣ και Άρη. Με τον μεν «Άγιαξ της Ηπείρου» η κατοχή ήταν στο 71%-29% υπέρ του με 10 σουτ στην εστία και όμως για 85’ οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν ούτε καν να ισοφαρίσουν. Με τους δε «κίτρινους» το μεγάλο ζήτημα ήταν η αστοχία, καθώς ο Ιωαννίδης σε τρεις περιπτώσεις στο 70’, στο 73’ και στο 75’ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Το πρόβλημα, όμως, των εκτός έδρας νικών για τον Παναθηναϊκό δεν είναι φετινό και υφίστανται από το 2020-21! Στις πρώτες 6 αγωνιστικές την περσινή σεζόν κατέγραψε 1 νίκη με τη Λαμία (2-0) και 2 ισοπαλίες (1-1 ΑΕΛ και Κρήτη 2-2), ενώ σε συνολικά 13 παιχνίδια μακριά από τη Λεωφόρο στην κανονική διάρκεια της Super League, οι «πράσινοι» κατέγραψαν 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, συγκομιδή δηλαδή μόλις 20 βαθμών. Επιπλέον, τα γκολ που πέτυχε το τριφύλλι ήταν 15 και δέχθηκε αλλά 12!

Μεγαλύτερη νίκη ήταν εκείνη σε βάρος του Ατρομήτου στο Περιστέρι με 3-2, την στιγμή που με το ζόρι μπορούσε να κερδίσει (όταν κέρδιζε) με πάνω από ένα γκολ τους αντιπάλους του.

Αναλυτικά τα περσινά εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια με τη σειρά: (Αστέρας Τρίπολης ήττα 1-0, ΑΕΛ ισοπαλία 1-1, ΟΦΗ ισοπαλία 2-2, Λαμία νίκη 2-0, Ολυμπιακός ήττα 1-0, ΑΕΚ νίκη 2-1, ΠΑΟΚ ήττα 2-1, Απόλλων Σμύρνης νίκη 1-0, Άρης νίκη 1-0, Βόλος νίκη 2-0, Ατρόμητος νίκη 3-2, Παναιτωλικός ήττα 1-0, ΠΑΣ Γιάννινα ήττα 1-0).

3291738-e1634413095929.jpg

Ο Γιοβάνοβιτς δουλεύει και θα βρει τη λύση

Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, είναι πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει εντοπίσει το πρόβλημα και δουλεύει καθημερινά και σκληρά στο Κορωπί για να το λύσει, με τη συνδρομή βεβαίως και των ποδοσφαιριστών. Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο, αρχής γενομένης από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει το «τριφύλλι» και που αποτελεί μεγάλη πρόκληση, ώστε να γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει τους τρεις βαθμούς για φέτος. Καμία ομάδα δεν πρόκειται να του χαριστεί, όλες θα τον παίξουν στα ίσια και πρέπει να βγάλει εκτός της δεδομένης αγωνιστικής ποιότητας που διαθέτει, τσαγανό και τσαμπουκά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0