Πρόσωπα

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν είναι σαν τα παιδιά της ηλικίας του και δείχνει έτοιμος να ηγηθεί τον Παναθηναϊκό!

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν είναι σαν τα παιδιά της ηλικίας του και δείχνει έτοιμος να ηγηθεί τον Παναθηναϊκό!

Ώριμος, συνεσταλμένος και ένα μικρό… «στοίχημα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έχει καθιερωθεί στον ρόλο του ηγέτη της μεσαίας γραμμής και το BN Sports εξηγεί γιατί βλέπει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στο πρόσωπό του.

«Το ποδόσφαιρο με έκανε να μάθω να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και τις αντιδράσεις μου αλλά και να ‘διαβάζω’ καλύτερα τους άλλους ανθρώπους». Λόγια και εκφράσεις που δεν… δικαιολογείται να ακούς από ένα παιδί που διανύει το 20ο έτος της ηλικίας του και ήδη, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας.

Μέσα στην προβληματική κατάσταση του περσινού Παναθηναϊκού, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος βρήκε το «παραθυράκι» για να συστηθεί στον κόσμο των Πρασίνων με τον ιδανικότερο τρόπο. Ένα ανεπτυγμένο παιδί, που το μόνο που κάνει είναι να δουλεύει, να βελτιώνεται και να επιβεβαιώνει γιατί αποτελεί μέρος της επόμενης μέρας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καμάρι του Βασίλη Λάκη και ο τραυματισμός του 2018…

«Δεν είχα σκεφτεί πως θα γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, μέχρι που ο πατέρας μου, μού ανακοίνωσε πως με θέλουν για δοκιμαστικά στον Παναθηναϊκό». Κάπως έτσι, το όνειρο για να ακολουθήσει επαγγελματικά το αγαπημένο του άθλημα, κορυφώθηκε. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είχε κλείσει τέσσερα χρόνια παρουσίας στον Ατρόμητο Κερατσινίου. Δεν ήταν μία τυχαία ομάδα.

Σε αυτήν προπονούσε και βρισκόταν ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής, Βασίλης Λάκης. Ο άνθρωπος που διέκρινε το ταλέντο του, ακόμα και να έπαιζε ως εξτρέμ ο μικρός Σωτήρης. Σε ένα τουρνουά, τον άφησε στο… «έλεος» των σκάουτερ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ξέροντας πως μετά από αυτό, ο νεαρός άσος θα γίνει αντιληπτός από τις δύο αθηναϊκές ομάδες.

Το τηλεφώνημα δεν άργησε να έρθει. Ήταν στο σχολείο εκείνη την στιγμή. Σε λίγο καιρό θα ολοκλήρωνε το δημοτικό και θα έμπαινε στο «απαιτητικό» γυμνάσιο. Ο πατέρας του τον έκανε το ξεχάσει. Και η αποδοχή του στις πράσινες ακαδημίες, ήταν απλά η αντίστροφη μέτρηση για το κάτι παραπάνω. Μέχρι τον στόχο της πρώτης ομάδας, ο ίδιος έπρεπε να δείξει τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει. Σε έναν τελικό με την Κ17 και ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον είχε πάρει για προπονήσεις, ο 17χρονος χαφ σπάει το κόκκαλό του.

Ο πόνος δεν τον… σταμάτησε. Παρέμεινε στο ματς, έβγαλε όλο τον αγώνα, όμως στη λήξη, τα πράγματα δεν ήταν θετικά. Χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να βάλει στοπ στην ξέφρενη πορεία που είχε στα μικρά κλιμάκια των Πράσινων. Η επιστροφή του, όμως, ήταν ακόμα πιο αισθητή.

Alex15.jpg

Το «πουλέν» του Δώνη, η επιβίωση με Ρόκα και η ευκαιρία του στην Ελλάδα!

Το σημείο «μηδέν», ήταν στο βλέμμα του Γιώργου Δώνη, όταν του έκανε νόημα να κάνει ζέσταμα, στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Ήταν μόλις 18 ετών. Το «τριφύλλι» ήταν μπροστά στο σκορ μέσα στο γήπεδο του Περιστερίου και ο Έλληνας τεχνικός βγάζει τον αρχηγό, Κουρμπέλη για να ρίξει στη μάχη τον υπερταλαντούχο χαφ.

Ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου ρωτούσε για το ποιος είναι ο νεαρός που εμπιστεύεται σε τέτοιο ματς ένας τόσο έμπειρος προπονητής. Οι απαντήσεις δεν άργησαν να δοθούν. Μπορεί στα play off του 2019/20 να έκανε την διαφορά, ως wonderkid όμως η μεγάλη του «νίκη» ήταν στην εμπιστοσύνη του Τσάβι Ρόκα. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής δεν είχε… αδυναμία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, κάτι που φάνηκε στην κακή τους διαχείριση.

Alex7.jpg

Αντίθετα, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν μπήκε σε αυτό το «τσουβάλι». Το ταλέντο του ήταν αδιαμφησβήτητο και η παρουσία του στον άξονα των Πρασίνων, άκρως καταλυτική. Καθιερώθηκε, πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του και κόντρα στον ΟΦΗ, έκανε το… απίστευτο σόλο που επιβεβαίωσε το τεράστιο ταλέντο του. Την ίδια στιγμή, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, δεν γινόταν να μην αντιληφθεί την ποιότητα του.

Του χάρισε την πρώτη του παρουσία στην Εθνική ανδρών και τα παρθενικά του αγωνιστικά λεπτά, στο φιλικό με την Ονδούρα. Ο Ολλανδός τεχνικός γνωρίζει πως ο 20χρονος αμυντικός χαφ, είναι η επόμενη μέρα της Ελλάδας. Ειδικά στη θέση του άξονα, ένας ποδοσφαιριστής για τον Αλεξανδρόπουλο μπορεί και να πλαισιώσει αλλά και να… ηγηθεί της μεσαίας γραμμής.

Η Red Bull και η φετινή ευκαιρία που έχει (ήδη) αρπάξει…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε νέα… εποχή το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Γιάννης Αλαφούζος έφερε στην τεχνική ηγεσία τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έναν προπονητή που μπορεί με χαμηλά μπάτζετ και αλλά και πλάνο, να δημιουργήσει εξαιρετικά σύνολα. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε αναφέρει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη, πως πρόκειται για έναν τεχνικό που επενδύει στα νέα παιδιά. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι ένα από αυτά.

Ο 20χρονος μέσος αποτελεί το προσωπικό «στοίχημα» του έμπειρου κόουτς, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγάλα project του Παναθηναϊκού. Ήδη σε πέντε συμμετοχές, έχει ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ η παρουσία του είναι παραπάνω από εξαιρετική. Ο Γιοβάνοβιτς στήνει όλο το παιχνίδι της ομάδας πάνω του. Του έχει δείξει «τυφλή» εμπιστοσύνη και ο ίδιος, νιώθει πιο ώριμος από ποτέ για να κατακτήσει τη μεσαία γραμμή. Συνεσταλμένος, γρήγορος και με άμεσες (και καίριες) κινήσεις, μπορεί να σταματήσει κάθε αντίπαλο.

Βέβαια, άπαντες γνωρίζουν πως δύσκολα ο Αλεξανδρόπουλος θα μείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Όχι επειδή δεν θέλει εκείνος ή η ομάδα αλλά γιατί έτσι είναι η «φυσική» συνέχεια τέτοιων παιδιών. Ο όμιλος της Red Bull τον έχει ήδη στο στόχαστρο. Από τον περασμένο Φλεβάρη, οι άνθρωποι που εισάγουν τα ταλέντα σε Σάλτσμπουργκ και Λειψία, έχουν σημειώσει το όνομα του διεθνή άσου.

Πρόκειται για ένα «εργοστάσιο» ταλέντων, που χρόνο με τον χρόνο συλλέγει όλο και περισσότερα «διαμάντια» από την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο Ιλάι Μορίμπα της Μπαρτσελόνα ήταν ένα από τα τελευταία μεγάλα αποκτήματα.

Ποιος ξέρει αν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, θα είναι ο επόμενος; Το μόνο σίγουρο, είναι πως παιχνίδι με το παιχνίδι, ο ίδιος θα μας παρουσιάζει όλο και περισσότερα πράγματα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0