Football Talk

Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος μετατρέπεται ξανά στο κάστρο του!

Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος μετατρέπεται ξανά στο κάστρο του!

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα μια φετινή εμφατική νίκη (4-1 τον Ιωνικό) και το «BNSports» αναλύει το γιατί οι «πράσινοι» έχουν μια μοναδική ευκαιρία να κάνουν ξανά τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το… κάστρο τους!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός με τα «όργια» του Καρλίτος το βράδυ του Σαββάτου (16/10) σήκωσε στο πόδι τη Λεωφόρο και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Ιωνικό (4-1).

Ένα «τρίποντο» που δεν πιστοποίησε απλά πως οι εντυπωσιακές -από πλευράς σκορ- εμφανίσεις με Απόλλωνα Σμύρνης (4-0) και Βόλο (5-1) δεν ήταν τυχαίες, αλλά ταυτόχρονα φανέρωσε πως η φετινή γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού» δεν… αστειεύεται. Άλλωστε τα 13 γκολ του «τριφυλλιού» σε 6 αγωνιστικές (η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή) τα λέει… όλα!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έστω και με παιχνίδι παραπάνω βρίσκεται μόλις στο -2 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Κέρδος του η Λεωφόρος… 6 χρόνια μετά!

Το πιο σημαντικό, όμως, απ’όλα έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός «χτίζει» σερί νικών μέσα στο σπίτι του, τη Λεωφόρο.

Ένα γήπεδο που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια έχει μια αύρα που σε κάνει να ανατριχιάζεις και μια ατμόσφαιρα που φέρνει στα όρια του κάθε αντίπαλο που την επισκέπτεται.

Το «τριφύλλι» έφτασε τη φετινή σεζόν να μετράει ήδη σε έξι παιχνίδια, τρεις νίκες στην έδρα του (Απόλλων Σμύρνης 4-0, Βόλος 5-1 και Ιωνικός 4-1), κάτι που είχε να πετύχει από το 2015-16. Συγκεκριμένα, στο ξεκίνημα εκείνης της αγωνιστικής χρονιάς οι «πράσινοι» είχαν κάνει το 3/3 στο «Απόστολος Νικολαϊδής», νικώντας με τη σειρά τους Καλλονή (4-0), Λεβαδειακό (3-0) και Πλατανιά (1-0).

Ανάλογη συνέχεια δεν υπήρξε τις επόμενες χρονιές που αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός στη φυσική του έδρα, αφού το 2016-17 είχε στο ξεκίνημα μόλις δύο νίκες εντός στις πρώτες έξι αγωνιστικές (4-0 τον ΠΑΣ και 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης), το 2017-18 άλλες δύο με Απόλλων Σμύρνης (1-0) και ΑΕΛ (2-1) και το 20-21 (αφού στο μεσοδιάστημα αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ) καμία!

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Και αυτή είναι το να μετατρέψει ξανά τη Λεωφόρο στο κάστρο του. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως μονάχα οι εντός έδρας νίκες θα του δώσουν το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα, καθώς μεγάλο ρόλο παίζουν και τα… «διπλά».

Ωστόσο, αρχής γενομένης από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο σπίτι του, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπορεί να χτίσει ψυχολογία, ώστε να δημιουργήσει ένα αγωνιστικό προφίλ αντάξιο της μεγάλης του ιστορίας ξανά.

panathinaikos-superl-league-ionikos-leoforos-16-10-21.jpg

Ζεσταίνει ξανά τον κόσμο του…

Και κάτι ακόμα που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο που προέκυψε από την αναμέτρηση με τους Νικαιώτες είναι ο… κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό και κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει το γεγονός πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φεύγουν χαμογελαστοί από το γήπεδο για μια ακόμη φορά. 

Δείχνουν πως φέτος είναι στο πλευρό της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έχουν «αγκαλιάσει» την προσπάθεια που γίνεται, διότι πάνω απ’όλα χαίρονται το ποδόσφαιρο που βλέπουν. Και έχει αποδειχθεί πολλάκις ιστορικά πως όποιος ποδοσφαιρικός οργανισμός «ζεσταίνει» και κρατά κοντά τους υποστηρικτές του, μόνο καλά πράγματα του έχουν συμβεί στην πορεία…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0