Football Talk

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Έμειναν από δυνάμεις οι «ερυθρόλευκοι», είχαν... Μπρινιόλι οι «πράσινοι»!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0: Έμειναν από δυνάμεις οι «ερυθρόλευκοι», είχαν... Μπρινιόλι οι «πράσινοι»!

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι των «αιωνίων» στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να σκοράρει και τον Παναθηναϊκό να «σώζεται» από τον εξαιρετικό Μπρινιόλι.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς, για την 5η αγωνιστική της Super League, που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα ματς που του έλειψαν οι επικίνδυνες φάσεις με τους «πράσινους» να προσπαθούν να διαχειριστούν τις πολλές απουσίες τους και τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να σκοράρουν! Αυτό ήταν το πρώτο 0-0 στο Φάληρο μετά τη σεζόν 2007-2008 ανάμεσα στις δύο ομάδες. 

Πριν από την έναρξη του ματς η ΠΑΕ Ολυμπιακός θέλησε να τιμήσει τον Βασίλη Σπανούλη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και το «ερυθρόλευκο» σωματείο:

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αρκετά κακός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης. Το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει καθώς οι καπνοί δυσκόλευαν την ορατότητα ενώ και με την έναρξη του ματς, τα φάουλ από αμφότερες τις ομάδες ήταν πολλά.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε από τον Ολυμπιακό, έπειτα από 24 λεπτά παιχνιδιού. Ο Λαλά έκανε μια πολύ καλή ατομική ενέργεια και έπειτα τη σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρ. Εκεί ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά ο οποίος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα έξω από την εστία του Μπρινιόλι.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν όμως άμεση. Το επόμενο μόλις λεπτό ο Καρλίτος έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, καθυστέρησε και εν τέλει δεν έκανε το σουτ. Όταν κλείστηκε έδωσε αριστερά στον Βιτάλ, του οποίου η προσπάθεια έφυγε έξω.

Στο 37’ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς τον Τικίνιο, ο οποίος όμως ήταν παράλληλα με το τέρμα και αρκετά πλάγια με αποτέλεσμα η κεφαλιά του να φύγει έξω. Στη συνέχεια ο Μασούρας θέλησε με τη σειρά του να γίνει κι εκείνος απειλητικός, με σουτ του μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ (40’).

Στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου (45’+8) ο Αγκιμπού Καμαρά θέλησε να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε τελικά άουτ. Γενικότερα στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν συνολικά 10 τελικές ευκαιρίες, με μόλις τη μία να βρίσκει εστία. Από τη μία ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική διαχείριση στις απουσίες του, ενώ ο δε Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει αυτό που ήθελε: ένα γκολ.

5390947.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έγινε πρώτος απειλητικός. Στο 49’ ο Τικίνιο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά και την έστειλε έξω. Στη συνέχεια η αναμέτρηση διεκόπη εκ νέου, με τους φιλάθλους των Πειραιωτών να κάνουν χρήση καπνογόνων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει τη μπάλα εκτός περιοχής και να κάνει το σουτ. Ο Βατσλίκ, όμως, έπεσε σωστά και μπόρεσε να διώξει τον κίνδυνο.

Η καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 77’ με τον Αγκιμπού Καμαρά από το ύψος του πέναλτι να κάνει το σουτ και τον Μπρινιόλι να αποκρούει σωτήρια, κρατώντας το μηδέν στην εστία του Παναθηναϊκού. 

O MVP

Κομβικό ρόλο έπαιξε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δηλώνοντας το «παρών» σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις των αντιπάλων.

Η φάση του αγώνα

Η προσπάθεια του Αγκιμπού Καμαρά στο 77’ της αναμέτρησης. Ο 20χρονος θα μπορούσε σε εκείνο το σημείο να δώσει προβάδισμα και ίσως και τη νίκη στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπρινιόλι δεν του άφησε περιθώρια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (99’ Λόπες), Μ. Καμαρά (90’ Κουντέ), Α. Καμαρά, Μασούρας (82’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σάρλια, Πούγγουρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (79’ Λούντκβιστ), Χατζηγιοβάνης (79’ Μακέντα), Βιτάλ (99’ Αϊτόρ), Καρλίτος (93’ Μαουρίσιο).

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0