Football Talk

Οι ισοπαλίες του ελληνικού πρωταθλήματος με οκτώ γκολ και… πάνω, και το ματς του ΠΑΟΚ με τον Βόλο που «έγραψε» ιστορία στον 21ο αιώνα! (video)

Οι ισοπαλίες του ελληνικού πρωταθλήματος με οκτώ γκολ και… πάνω, και το ματς του ΠΑΟΚ με τον Βόλο που «έγραψε» ιστορία στον 21ο αιώνα! (video)

Μία αναδρομή στο παρελθόν ήταν απαραίτητη μετά το σφύριγμα της λήξης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Βόλο, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 4-4 στην Τούμπα, και να αποτελούν μόλις το 8ο ελληνικό ζευγάρι ομάδων που κατακτούν από έναν βαθμό, έχοντας πετύχει τουλάχιστον τέσσερα γκολ η κάθε μία! Ποιες είναι όμως οι υπόλοιπες περιπτώσεις και πόσες φορές έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο από το 2000 και μετά;

Το καλύτερο ματς της χρονιάς -πιθανώς- έλαβε χώρα στην 7η αγωνιστική της Super League. Η εντυπωσιακή ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Βόλο άλλωστε το επιβεβαιώνει! Οι Θεσσαλονικείς έμειναν πίσω στο σκορ, οδηγήθηκαν στο ημίχρονο με το 4-1 υπέρ τους, αλλά βρέθηκαν, εν τέλει, να κυνηγάνε ξανά τη νίκη, μιας και οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στην απόλυτη ισορροπία στο 82ο λεπτό!

Το τελικό 4-4 ήταν γεγονός, και ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο «χάρισαν» στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό την πρώτη ισοπαλία, με οκτώ γκολ και πάνω, κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις που είχαν μία ανάλογη εξέλιξη, στην ιστορία του ελληνικού, επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπάρχουν επτά ακόμη περιπτώσεις! Επτά περιπτώσεις αγώνων που καμία από τις αντιπάλους δεν συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, σκόραρε τουλάχιστον τέσσερις φορές, αλλά εν τέλει κατέκτησε μόλις έναν βαθμό!

Να σημειωθεί πως το μοναδικό ματς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έληξε ισόπαλο και είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων (5-5) ήταν αυτό τον Μάρτιο του 1994, ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Απόλλων Καλαμαριάς! Έκτοτε, δεν έχει επαναληφθεί ποτέ.

Παρόλα αυτά, μιας και αναφερόμαστε σε παιχνίδια με τόσο μεγάλα σκορ, ενδείκνυται στην εν λόγω λίστα να συμπεριληφθεί και η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Παναχαϊκή το 1973. Ένα παιχνίδι που κόστισε επί της ουσίας τον τίτλο από την ομάδα τους Λες Σάνον, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν μόνο αυτό το ματς στην Τούμπα σε ολόκληρη την σεζόν, την ώρα που δεν αναδείχθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας για δύο μόλις βαθμούς.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-10-17_191845.jpg

Τα ματς που ήρθαν ωστόσο ισόπαλα ήταν τα εξής:

1.ΟΦΗ – Πανιώνιος 4-4

16 Ιουνίου 1985

2.Παναχαϊκή – Απόλλων Καλαμαριάς 5-5

20 Μαρτίου 1994

3.Προοδευτική – Ηρακλής 4-4

15 Μαρτίου 1998

4.Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 4-4

12 Απριλίου 1998


5.Ιωνικός – Παναθηναϊκός 4-4

7 Μαρτίου 1999


6.ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 4-4

20 Σεπτεμβρίου 1999


7.Λάρισα – Παναθηναϊκός 4-4

21 Νοεμβρίου 1994


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0