Face to Face

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλάει στο BN Sports για τη Νιούκαστλ: «Μπορεί άνετα να γίνει η νέα Μάντσεστερ Σίτι σε 5-6 χρόνια»!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλάει στο BN Sports για τη Νιούκαστλ: «Μπορεί άνετα να γίνει η νέα Μάντσεστερ Σίτι σε 5-6 χρόνια»!

Υπήρξε σε ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ της Νιούκαστλ τα τελευταία χρόνια και είναι ο κατάλληλος για να μιλήσει για τα νέα δεδομένα που επικρατούν στον αγγλικό σύλλογο. Ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για τη νέα εποχή.

Σχετικά Άρθρα

Όλη η Ευρώπη μιλάει για την Νιούκαστλ. Ο αγγλικός σύλλογος μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα ευρωπαϊκά δρόμενα και ο λόγος δεν είναι αδιάφορος. Το fund των Σαουδαράβων που αγόρασε τις «καρακάξες», την μετατρέπει στην πιο… πλούσια ομάδα του κόσμου, αφού η περιουσία τους αγγίζει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ (!).

Για τους ίδιου, η αγορά από τον Μάικ Άσλεϊ είναι κοντά στα 300 εκατ. ευρώ και ήδη έχει γίνει γνωστό πως στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο, το μπάτζετ για μεταγραφές θα αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι ο συγκεκριμένος σύλλογος να ακολουθήσει τα χνάρια της Μάντσεστερ Σίτι και να εδραιωθεί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Αν κάποιος από την χώρα μας γνωρίζει για τη Νιούκαστλ, αυτός είναι σίγουρα ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο Έλληνας προπονητής έπαιξε τη σεζόν 1998/99 στον αγγλικό σύλλογο, καταγράφοντας 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που σκόραρε στο Κύπελλο Αγγλίας. Παράλληλα, έζησε από κοντά το κλίμα της ομάδας και μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τα νέα δεδομένα.

14717-product.jpg

  • Πως σας φαίνεται η αγορά της Νιούκαστλ από τους Σαουδάραβες;

«Το χρήμα στην εποχή μας κυριαρχεί. Δεν μου έκανε εντύπωση που προχώρησε αυτή η κίνηση γιατί από το καλοκαίρι το συζητούσαν. Είναι τεράστια επένδυση γιατί μιλάμε για έναν ιστορικό σύλλογο, που έχει απίστευτο κόσμο και γενικά, μία πόλη που ζει και αναπνέει για την ομάδα. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα κάνει καλό και θα επαναφέρει την φιλοδοξία τους οπαδούς της»

  • Πιστεύετε πως η ιδεολογία της ομάδας συμπίπτει με αυτά τα δεδομένα;

«Έχουν την κουλτούρα πως είναι «δική» τους ομάδα. Οπότε ότι συμβαίνει πως είναι υπέρ της, είναι αποδεκτό πλήρως από τους οπαδούς της. Η ιδεολογία της Νιούκαστλ δεν μπορεί να αλλάξει με κανέναν τρόπο γιατί πατάει σε γερές βάσεις. Ταυτόχρονα, υπήρχαν θέματα με την προηγουμένη διοίκηση γιατί η έδρα της, ήταν μακριά από την πόλη και αυτό δεν άρεσε στους οπαδούς. Είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν οι Σαουδάραβες. Πέρα από αυτό, δημιουργούν ένα όραμα και αυτό είναι το θετικό. Οι οπαδοί θα επιστρέψουν στις εξέδρες»

  • Μπορεί να γίνει η νέα Μάντσεστερ Σίτι;

«Σαφώς. Ουσιαστικά ακολουθεί τα χνάρια της. Και τότε η Σίτι δεν ήταν καμία ομάδα πρώτης γραμμής. Έγινε και εξελίχθηκε σε τέτοια. Η Νιούκαστλ, επειδή έχει δυναμική έδρα και κόσμο, μαζί με την ιστορία της, θα το κάνει ακόμα πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες. Μέσα σε 5 με 6 χρόνια θα είναι από τις πρώτες δυνάμεις»

s-l400.jpg

  • Ποια πιστεύετε πως είναι τα θετικά από αυτή την αγορά;

«Υπάρχουν πολλά θετικά δεν το συζητώ. Καταρχάς, η ομάδα θα αποκτήσει φιλοδοξίες και όραμα. Ο κόσμος θα πηγαίνει γήπεδο και θα βλέπει την ομάδα του να κερδίζει, να διεκδικεί τίτλους ή να γράφει ιστορία. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα για την σύλλογο και σίγουρα, άπαντες, θα ήθελαν να δουν την ομάδα τους να ξανανεβαίνει στα μάτια του παγκόσμιο ποδοσφαίρου. Δεν λέω πως δεν έχουν επενδυθεί χρήματα τα τελευταία χρόνια. Το αντίθετο μάλιστα, έχουμε δει μεγάλες μεταγραφές αλλά η ομάδα πάλευε περισσότερο για παραμονή παρά για κάτι παραπάνω.»

  • Όταν παίζατε στη Νιούκαστλ, πως ήταν η σχέση των οπαδών με την διοίκηση ή τους παίκτες;

«Ήταν μία διαφορετική εποχή. Εκείνη τη σεζόν είχαμε ένα εξαιρετικό ρόστερ. Από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων και είμασταν Champions League ενώ είχαμε φτάσει και τελικό κυπέλλου. Το κλίμα ήταν πολύ καλό. Είχαμε την στήριξη των οπαδών μας και η διοίκηση ήταν δίπλα μας σε κάθε στιγμή. Κάθε ομάδα είναι υγιής με τα καλά αποτελέσματα»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0