eSports & Games

Αύξηση της τιμής του PlayStation 5 στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές ανακοίνωσε η Sony

Αύξηση της τιμής του PlayStation 5 στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές ανακοίνωσε η Sony

Δεν ακολουθεί η Microsoft

Η Sony αύξησε την προτεινόμενη τιμή λιανικής του PlayStation 5 σε δεκάδες αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρώπης, του Καναδά και της εγχώριας αγοράς της εταιρείας στην Ιαπωνία.

Ο Jim Ryan, Πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment, ανακοίνωσε την αλλαγή σε μια ανάρτηση στο PlayStation Blog, αποδίδοντάς την «στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον».

«Βλέπουμε υψηλά ποσοστά πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και δυσμενείς συναλλαγματικές τάσεις, που επηρεάζουν τους καταναλωτές και δημιουργούν πίεση σε πολλούς κλάδους. Με βάση αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η SIE έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση να αυξήσει την προτεινόμενη τιμή λιανικής του PlayStation 5 σε επιλεγμένες αγορές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Ampere Analysis αναφέρει ότι οι αλλαγές τιμών θα εφαρμοστούν σε 45 αγορές σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά.

Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές είναι άμεσες, αν και η νέα τιμολογιακή πολιτική δεν θα τεθεί σε ισχύ στην Ιαπωνία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Ευρώπη, οι τιμές των δύο μοντέλων της κονσόλας διαμορφώνονται στα +50€ και δηλαδή αλλάζουν ως εξής:

Έκδοση με δίσκο – €549,99

Έκδοση Digital – €449,99

Ο Ryan ολοκλήρωσε την ανάρτησή του στο PlayStation Blog τονίζοντας ότι: «Ενώ αυτή η αύξηση της τιμής είναι αναγκαία, δεδομένου του τρέχοντος παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος και των επιπτώσεών του στη Sony Interactive Entertainment, η προτεραιότητά μας συνεχίζει να είναι η βελτίωση της κατάστασης με τη διαθεσιμότητα του PS5, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες να μπορούν να βιώσουν ό,τι μπορεί να τους προσφέρει τη στιγμή αυτή η κονσόλα αλλά και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν».

H Microsoft, βασικός ανταγωνιστής της Sony στον τομέα των video games, άνοιξε επίσης τα χαρτιά της, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει άνοδος της τιμής των κονσολών νέας γενιάς Xbox. Έτσι, το Xbox Series S θα συνεχίσει να πωλείται έναντι €299,99 και το Xbox Series X στα €499,99.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0