Football Talk

ΑΕΚ: Γιατί είναι μεγάλος ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας της στο ματς με τον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Γιατί είναι μεγάλος ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας της στο ματς με τον ΠΑΟΚ
Είναι δεδομένο πως η OPAP Arena θα κλείσει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αν οι οπαδοί της «Ένωσης» οδηγήσουν έστω και για λίγα δευτερόλεπτα σε διακοπή του αγώνα με τον Ατρόμητο, ανάβοντας πάλι καπνογόνα.
Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο 33.000 ευρώ για το γεγονός ότι ο κόσμος της άναψε χιλιάδες καπνογόνα στο ματς με τον Ιωνικό, το πρώτο που έδωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στην ΠΑΕ και για το ματς με τον Ιωνικό ήταν και βάσει άρθρων που μπορούν να επιφέρουν αποκλεισμό έδρας! Η ΑΕΚ δηλαδή μπήκε ήδη στο πεδίο αποκλεισμού του γηπέδου της, έστω κι αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν δύσκολο να στοιχειοθετηθεί. Ωστόσο πλέον είναι ξεκάθαρο πως σε οποιαδήποτε διακοπή αγώνα, λόγω καπνογόνων, σημαίνει αυτόματα αποκλεισμός της έδρας της για δυο αγωνιστικές. Και όταν λέμε διακοπή, εννοούμε οποιαδήποτε διακοπή, εφόσον το κρίνει ο δικαστής αυτό να γίνει και για μόνο λίγων δευτερολέπτων.

Όπως έλεγαν από την ΠΑΕ, οι οπαδοί της ΑΕΚ θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης και ακόμη κι αν σε όσους βρίσκονται στο γήπεδο μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει επαρκής ορατότητα ώστε να παίζεται το ματς, διακοπή μπορεί να υπάρξει και με αίτημα του διαιτητή VAR, καθώς οι ορατότητα για τις ανάγκες του VAR είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση.

Με απλά λόγια αν στο ματς με τον Ατρόμητο στην OPAP Arena την άλλη Κυριακή (16/10) επαναληφθεί σκηνικό, ακόμα και μικρότερης κλίμακας, με τα καπνογόνα που είδαμε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, η ΑΕΚ θεωρείται δεδομένο πως θα αναγκαστεί να παίξει με τον ΠΑΟΚ χωρίς τον κόσμο της! Από εκεί και πέρα στην ΠΑΕ ΑΕΚ γνωρίζουν όλα όσα θέματα χρήζουν επίλυσης σχετικά με θέματα που προέκυψαν από τον πρώτο αγώνα που δόθηκε στη Φιλαδέλφεια.

Η ΠΑΕ κινείται ήδη σε τρεις βασικούς άξονες: στη βελτίωση ελέγχου στις εισόδους από τεχνικής πλευράς, δηλαδή όσον αφορά τη λειτουργία των τουρνικέ. Τη σημαντική ενίσχυση φύλαξη στις εισόδους και στην προσπάθεια να κοπεί κάθε δυνατότητα πρόσβασης από τα πέταλα στις άλλες θύρες από τους χώρους πίσω από τις κερκίδες.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0