Football Talk

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Χιλή καταγγέλει το Εκουαδόρ και… θέλει να πάρει την θέση του

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Χιλή καταγγέλει το Εκουαδόρ και… θέλει να πάρει την θέση του

Η ομοσπονδία της Χιλής καταγγέλει το Εκουαδόρ για παράνομη συμμετοχή ποδοσφαιριστή και θέλει να πάρει την θέση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η Χιλή… κυνηγάει δικαστικά το Εκουαδόρ, ισχυριζόμενη πως χρησιμοποίησε παράνομα ποδοσφαιριστή. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας κατήγγειλε στην FIFA πως το πιστοποιητικό γέννησης του Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα αναγράφει λανθασμένη ηλικία αλλά και εθνικότητα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε ότι, στις 4 Μαΐου, μέσω του γραφείου Καρλέσο Αμπογάδος, στείλαμε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κατά του παίκτη Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ισημερινού, για χρήση πλαστού πιστοποιητικού γέννησης, ψευδούς δήλωσης ηλικίας και ψευδούς εθνικότητας του αναφερόμενου παίκτη».

Ορισμένοι δικηγόροι που ασχολούνται με το θέμα φαίνεται να έχουν καταλήξει στο ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής κατάγεται από την Κολομβία. Η Χιλή, κατά συνέπεια, ζητά τον μηδενισμό του Εκουαδόρ στα οχτώ παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Σεγούρα, αλλά και να δοθούν τρεις βαθμοί στους αντιπάλους.

Αυτό το σενάριο, αν επικυρωθεί, θέλει το Εκουαδόρ, που έχει τερματίσει τέταρτο και παίρνει απευθείας «εισιτήριο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να χάνει την θέση του και την Χιλή να το αντικαθιστά.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0