Football Talk

Η Λίβερπουλ τα έχασε… όλα μέσα σε δύο εβδομάδες: Ο καταστροφικός Απρίλιος, που την έθεσε εκτός στόχων! (video)

Η Λίβερπουλ τα έχασε… όλα μέσα σε δύο εβδομάδες: Ο καταστροφικός Απρίλιος, που την έθεσε εκτός στόχων! (video)

Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, η Λίβερπουλ μοιάζει να έχει καταρρεύσει, μένοντας οριστικά εκτός Europa League και χάνοντας υπερπολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Μία κατάσταση που μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Μπορεί ο Απρίλιος να ξεκίνησε ιδανικά για τη Λίβερπουλ, αλλά στην πορεία τα πάντα άλλαξαν. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κούρασης ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, ενώ απομένουν τέσσερα ματς για το φινάλε.

Το πιο μεγάλο «χαστούκι», το δέχθηκε στο Europa League από την Αταλάντα. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πόσο εφιαλτική θα εξελισσόταν εκείνη η βραδιά της Λίβερπουλ μέσα στο Άνφιλντ, από όπου οι «μπεργκαμάσκι» έφυγαν με το πανηγυρικό 0-3 (11/04) και με το μισό «πόδι» ήδη στα ημιτελικά. 


Προτού καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν οι «Reds», τρεις ημέρες μετά ήρθε και δεύτερο πλήγμα. Ξανά μέσα στο σπίτι τους, αυτή τη φορά από την Κρίσταλ Πάλας(14/04, 0-1). Βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, χάρη στο γκολ του Έζε στο 14’, αλλά σε αντίθεση με τόσες άλλες περιπτώσεις μέσα στη σεζόν, απέτυχαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα.


Στη ρεβάνς στο Μπέργκαμο, η ομάδα του Κλοπ είδε τις ελπίδες της να αναπτερώνονται μετά το γρήγορο γκολ του Σαλάχ, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκούσε (18/04, 0-1) και εύλογα ήρθε ο αποκλεισμός.


Κι αν τα χαμόγελα περί ανασυγκρότησης επέστρεψαν μετά το «διπλό» στο Κρέιβεν Κότατζ επί της Φούλαμ (21/04, 1-3), ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης (24/04), η νέα ήττα από την Έβερτον μοιάζει σαν «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα «ζαχαρωτά» νίκησαν (2-0) σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, μέσα στο Γκούντισον Παρκ, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2010. Mάλιστα, σε αναμέτρηση που είχε σκοράρει ο νυν προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα!


Αμέσως μετά τη λήξη του ματς, ο Κλοπ έσπευσε να απολογηθεί στους φίλους των «Reds» για την εμφάνιση της ομάδας.


Και κάπως έτσι, ο Απρίλιος φτάνει στο τέλος του με ένα αρνητικό πρόσημο για τη Λίβερπουλ. Βρέθηκε, εκτός Europa League και πλέον, ο μεγαλύτερος στόχος της, η Premier League φαίνεται να απομακρύνεται.

Ναι μεν απομένουν τέσσερα ματς και η διαφορά από την πρωτοπόρο -για την ώρα- Άρσεναλ είναι στους τρεις βαθμούς (77 έναντι 74), ωστόσο είναι η εικόνα της Λίβερπουλ αυτή που προβληματίζει περισσότερο και αφήνει λίγες, πλέον, πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου.

Να μην ξεχνάμε, ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι στους 73 βαθμούς, αλλά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα από Άρσεναλ και Λίβερπουλ. Κάτι που σημαίνει, ότι εάν ο Κλοπ έχει ακόμη μία κρυφή ελπίδα για πρωτάθλημα, θα πρέπει να «βασιστεί» στα αρνητικά αποτελέσματα των άλλων δύο. Και παράλληλα, σε ένα 4/4 από μεριάς Λίβερπουλ.


Κούραση; Έλλειψη καθαρού μυαλού; Το σίγουρο είναι ότι η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, μαζί και το «αντίο» του Γερμανού τεχνικού από τον πάγκο της Λίβερπουλ. Και σίγουρα, ο φετινός Απρίλιος, δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που θα ήθελε ο Κλοπ, ούτε και οι φίλοι των «Reds».

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0