Football Talk

Αταλάντα: Ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν και η ομάδα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός… (video)

Αταλάντα: Ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν και η ομάδα που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός… (video)

Τα μάτια του Ολυμπιακού, εκτός από τη δική του μεταγραφική ενίσχυση, ήταν στραμμένα και στις κινήσεις της Αταλάντα, την οποία αντιμετωπίζει στα νοκ-άουτ του Europa League. Το BN Sports σας αναλύει τις αποχωρήσεις αλλά και τις προσθήκες που επηρεάζουν άμεσα τον ελληνικό σύλλογο.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία για τα νοκ-άουτ του Europa League. Ο στόχος της ομάδας είναι ένας και δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως το έργο κόντρα στην Αταλάντα είναι δύσκολο. Πολύ δύσκολο και οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται την υπέρβαση για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Η μεταγραφική περίοδος ήταν μία καλή ευκαιρία για ενίσχυση αλλά και βασικές… αποχωρήσεις για τις δύο ομάδες. Το BN Sports σας αναλύει τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν αλλά έφυγαν από το Μπέργκαμο, κάνοντας διαφορετικό τον αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Ήρθαν:

Ζερεμί Μπογκά (Δανεικός και υποχρεωτική οψιόν 22 εκατ. ευρώ)

Ήταν η πρώτη κίνηση της ομάδας του Μπέργκαμο. Ένας ποδοσφαιριστής που ταιριάζει γάντι στο στυλ της αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού της. Ο Ζερεμί Μπογκά επαλήθευσε με την Σασουόλο, γιατί έπρεπε να πάρει μία ευκαιρία στην Τσέλσι. Στην Ιταλία βρίσκεται από το 2018 και είχε πραγματοποιήσει πάνω από 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος του συλλόγου, έχοντας ως απολογισμό 18 γκολ και 10 ασίστ στο σύνολο. Μπορεί να αγοράστηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως αναμένεται να προσθέσει στα ταμεία της Σασουόλο κάτι παραπάνω από 22 εκατ. ευρώ, αφού υπάρχει υποχρεωτική οψιόν αγοράς.

Βαλεντίν Μιχαϊλα (Δανεικός με οψιόν 10 εκατ. ευρώ)

Το μεγάλο ταλέντο της Ρουμανίας. Ο Βαλεντίν Μιχαϊλα ήταν το «φως» στο σκοτάδι της Πάρμα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο ιταλικός σύλλογος τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2020 από την Κραϊόβα έναντι 9 εκατ. ευρώ, όμως η περσινή κακή σεζόν, επηρέασε και τον Ρουμάνο εξτρέμ, όμως φέτος, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Στο πρώτο μισό της σεζόν έδειξε εξαιρετικά χαρακτηριστικά, καθώς αγωνίστηκε σε 13 αγώνες και μέτρησε δύο γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Θεωρείται από τα πιο βαριά χαρτιά της Ρουμανίας για το μέλλον, ενώ είναι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που ταιριάζει στο στυλ του Γκασπερίνι. Η Αταλάντα δεν έχει υποχρεωτική οψιόν, αλλά θα μπορεί το καλοκαίρι να τον αγοράσει με ένα ποσό κοντά στα 12 εκατ. ευρώ.

Έφυγαν:

Ρόμπιν Γκόσενς (Δανεικός με υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 30 με 35 εκατ. ευρώ)

Είναι βασική απώλεια για την Αταλάντα. Δεν ήταν βασικό μέλος φέτος καθώς ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς στο πρώτο εξάμηνο. Ωστόσο, δεν σημαίνει πως είναι μία απώλεια που είναι αδιάφορη για τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός μπακ-χαφ έκανε τρομερό EURO με τα «πάντσερ» και στην Αταλάντα δημιούργησε ένα εξαιρετικό όνομα. Δεν είναι τυχαίο πως αποκτήθηκε με μόλις 1,2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2017 και αυτή την στιγμή, η υποχρεωτική οψιόν είναι στα 30 με 35 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το διάστημα, ο διεθνής μπακ-χαφ μέτρησε συνολικά 157 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 29 γκολ. Παράλληλα, μοίρασε 21 ασίστ και έγινε από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της θέσης του. Βέβαια, τονίζουμε πως φέτος δεν είχε βασικό ρόλο, κάτι που σημαίνει πως ο Γκασπερίνι έχει βρει τον τρόπο να καλύψει το κενό του σε μεγάλο βαθμό.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0