Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Επική ανατροπή των Βάσκων και «φουλ» για υπεράσπιση του Supercopa de Espana! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Επική ανατροπή των Βάσκων και «φουλ» για υπεράσπιση του Supercopa de Espana! (video)
Τέσσερα λεπτά φάνηκαν αρκετά στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να επικρατήσει με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης (13/01), «τσεκάροντας» το εισιτήριό της για τον μεγάλο τελικό του Supercopa de Espana, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (16/01, 20:30), όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της!
Ένα μισάωρο ανελέητων ανατροπών ήταν αρκετό για να φέρει στο ματς, όσα δεν έφερε η πρώτη του ώρα! Τι κι αν η Ατλέτικο Μαδρίτης προηγήθηκε με ένα πολύ τυχερό αυτογκόλ για την ίδια, αλλά άτυχο για τον Ουνάι Σιμόν που το.. πέτυχε;

Η κάτοχος του τίτλου, Αθλέτικ Μπιλμπάο βρήκε τον τρόπο και μέσα σε τέσσερα λεπτά ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, επικρατώντας με 2-1, με τον Άλβαρεζ (77') να ισοφαρίζει και τον Νίκο Γουίλιαμς (81') να χαρίζει τη νίκη!
 
 
Το πρώτο ημίχρονο πιθανότατα θα ξεχαστεί γρήγορα. Πέραν ενός ακυρωθέντος γκολ του Ζοάο Φέλιξ στο πρώτο λεπτό και μίας ευκαιρίας του Ινάκι Γουίλιαμς στο 10' που απέκρουσε ο Όμπλακ, δεν συνέβη τίποτα το αξιοσημείωτο. Αντιθέτως, το δεύτερο, ήταν γεμάτο συγκινήσεις!
 
Στο 62ο λεπτό, ο Λεμάρ εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά και ο Ζοάο Φέλιξ έπιασε μία σχετικά αδύναμη κεφαλιά, που φάνηκε εύκολη υπόθεση για τον Ουνάι Σιμόν. Λάθος!
 
Ο Ισπανός γκολκίπερ δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, αυτή χτύπησε στο δοκάρι, έπειτα στην πλάτη του και εν τέλει κατέληξε στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε!

 
Η Αθλέτικ Μπιλμπάο προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά το εξαιρετικό σουτ του Ινίγκο Μαρτίνεθ βρήκε τον Όμπλακ σε ετοιμότητα. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Βάσκοι τότε, ωστόσο, το έπραξαν στο 77'!
 
Ο ηγέτης τους, Ικέρ Μουνιαΐν, έκανε ένα εξαιρετικό κόρνερ από τα δεξιά και ο Άλβαρεζ με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε και το «κερασάκι» στην... τούρτα, όταν ο Νίκο Γουίλιαμς βρέθηκε σε θέση βολής και με πανέξυπνο πλασέ, ανέτρεψε το σκορ για την Αθλέτικ Μπιλμπάο! Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Χιμένες αποβλήθηκε για ένα σκληρό μαρκάρισμα.
 
Κατά αυτόν τον τρόπο, το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Supercopa de Espana άλλαξε «χέρια» μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά, κλείνοντας στους Βάσκους ένα σπουδαίο ραντεβού με την ιστορία, αφού θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν για δεύτερη σερί σεζόν το Σούπερ Καπ Ισπανίας, για πρώτη φορά από την ημέρα της ίδρυσής τους.

Όλα θα κριθούν, όμως, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου (20:30)!

 
Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γιορέντε (46' Λόντι), Βρσάλκο, Χιμένες, Ερμόσο, Καράσκο, Κόκε (84΄ Ερέρα), Κοντογκμπιά (51' Ντε Πολ), Λεμάρ (85' Κούνια), Κορέα (71' Σουάρες), Ζοάο Φέλιξ
 
Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ουνάι Σιμόν, Ντε Μάρκος, Άλβαρεζ, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγκα (75' Μπερτσίς), Μπερενγκέρ (70' Ν. Γουίλιαμς), Γκαρθία, Θαράγκα (70' Βέσγκα), Μουνιαΐν, Σανσέτ (70' Γκαρθία), Ι. Γουίλιαμς
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0