Football Talk

Άστον Βίλα: Ο «μαθητής» Τζέραρντ σταμάτησε την παράδοση του «δάσκαλου» Ρότζερς και ισοφάρισε τον… Ντιν Σμιθ!

Άστον Βίλα: Ο «μαθητής» Τζέραρντ σταμάτησε την παράδοση του «δάσκαλου» Ρότζερς και ισοφάρισε τον… Ντιν Σμιθ!
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η θητεία του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα, με τον Άγγλο να «διπλασιάζει» τις νίκες του απέναντι στον… τελευταίο προπονητή που είχε στην ΛίβερπουλΜπρένταν Ρότζερς, ισοφαρίζοντας παράλληλα και την επίδοση του Ντιν Σμιθ σε 360 αγωνιστικά λεπτά!
Σχετικά Άρθρα
Όταν ο Στίβεν Τζέραρντ αποφάσισε πριν από περίπου 20 ημέρες να αφήσει την Ρέιντζερς, με την οποία σταμάτησε το σερί των εννέα πρωταθλημάτων της Σέλτικ και κατέκτησε αήττητος τον τίτλο, για να επιστρέψει στην PremierLeague, για πρώτη φορά ως προπονητής, πολλοί απόρησαν.

Τον κατέκριναν, θεώρησαν πως βιάστηκε και πως στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε δεδομένα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, όταν ο Γιούργκεν Κλοπ αποχωρήσει σε μία διετία από τους «κόκκινους».

Μπορεί όσοι εξέφρασαν την εν λόγω άποψη να μην είχαν άδικο. Ο Τζέραρντ άλλωστε θα ήθελε να καθίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ, αλλά γνώριζε πως για να το κάνει θα πρέπει πρωτίστως να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του σε ομάδα της Premier League. Κάπως έτσι, αποφάσισε να πει το «ναι» στους «χωριάτες» και να αναλάβει το έργο της διαδοχής του Ντιν Σμιθ, με την Άστον Βίλα να βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, έχοντας στις αποσκευές της μόλις τρεις επικρατήσεις.

Έκτοτε, 20 ημέρες μετά και οι δύο πλευρές μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένες για την επιλογή τους. Τα αποτελέσματα άλλωστε μιλούν από μόνα τους. Νικηφόρο ντεμπούτο απέναντι στην Μπράιτον στο Βίλα Παρκ, με δύο γκολ μετά το 80ο λεπτό, σημαντικό «διπλό» στο Σέλχαρστ Παρκ απέναντι στον Πατρίκ Βιεϊρά και την Κρίσταλ Πάλας με το 2-1 να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την υπεροχή των «βίλανς», εντός έδρας ήττα με καλή εμφάνιση από τη Μάντσεστερ Σίτι με το ίδιο σκορ και νίκη με ανατροπή απέναντι στην Λέστερ.

Εκεί που ο Stevie-G έβαλε τα «γυαλιά» στον τελευταίο προπονητή που τον καθοδήγησε επί αγγλικού εδάφους, τον Μπρένταν Ρότζερς, διακόπτοντας και το σερί των έξι συνεχόμενων νικών του Βορειοϊρλανδού τεχνικού απέναντι στην Άστον Βίλα στην έδρα της!

Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Λέστερ αμύνεται λανθασμένα στις στημένες φάσεις, έχοντας δεχτεί πλέον 10 γκολ από στατικές στιγμές, σκόραρε δις με τέτοιο τρόπο, ανέτρεψε το γκολ του Μπαρνς στο ξεκίνημα και πανηγύρισε την 3η του επικράτηση σε τέσσερις αναμετρήσεις επί αγγλικού εδάφους. Παρά ταύτα, το κατόρθωμά του δεν περιορίζεται εκεί, αλλά συνδυάζεται και με τον πρότερο βίο του Ντιν Σμιθ. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Τζέραρντ κατάφερε σε 360 αγωνιστικά λεπτά να πανηγυρίσει τον ίδιο αριθμό νικών με τον πρώην προπονητή της Άστον Βίλα στην τρέχουσα σεζόν!

Τρεις νίκες, μία ήττα και… κανένα γκολ πλην των δύο της Μάντσεστερ Σίτι, σε κανονική ροή αγώνα ως παθητικό! Η δικαίωση του Τζέραρντ για την φυγή του από την Σκωτία σαφώς και δεν έχει επέλθει ακόμη, αλλά η αναμονή όλων συνοψίζεται στην αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας. Εκεί που ο Άγγλος προπονητής επιστρέφει στο Άνφιλντ και συναντά την Λίβερπουλ!

Το παρελθόν και η σύγχρονη ιστορία των «κόκκινων» αντικρίζουν ίσως το… μέλλον τους! Χθες (6/12) κέρδισε τον πρώην προπονητή του. Θα καταφέρει να κάνει κάτι ανάλογο και με την αγαπημένη του ομάδα; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0