Football Talk

Premier League: Αν δεν έπαιρναν τα βραβεία του μήνα ο Τούχελ και ο Σαλάχ, τότε ποιοι θα το κατάφερναν;

Premier League: Αν δεν έπαιρναν τα βραβεία του μήνα ο Τούχελ και ο Σαλάχ, τότε ποιοι θα το κατάφερναν;

Αναμενόμενο κρίνεται το αποτέλεσμα των βραβείων του μήνα στην Premier League, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να «λάμπει» για την Λίβερπουλ, να πραγματοποιεί αναρίθμητα ρεκόρ και να «γράφει» ιστορία, την ώρα που ο Τόμας Τούχελ έχει λησμονήσει τι σημαίνει… ήττα, και διατηρεί την Τσέλσι στην κορυφή της Premier League.

Αν πριν από την ανάδειξη του καλύτερου προπονητή του μήνα και του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή για τον Οκτώβριο, κάποιος ήθελε να προβεί σε ορισμένες προβλέψεις, οι πιθανότητες να βγει αληθινός πιθανότατα θα ήταν με το μέρος του.

Τι άλλο άλλωστε μπορεί να σκεφτεί κάποιος από την στιγμή που αναφερόμαστε στον Τόμας Τούχελ και στον Μοχάμεντ Σαλάχ; Στους δύο δηλαδή βασικούς λόγους που τόσο η Τσέλσι όσο και η Λίβερπουλ εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν στην Premier League, και στο Champions League, κάνοντας πολλούς να θεωρούν πως στο τέλος της σεζόν οι «δυο» τους θα ανταγωνίζονται για κάθε λογής τίτλο που μπορούν να διεκδικήσουν.

Οι επιλογές για τον καλύτερο προπονητή του Οκτωβρίου ήταν πολλές. Ο Μικέλ Αρτέτα, για δεύτερη διαδοχική φορά, μετά το εντυπωσιακό αήττητο της Άρσεναλ έπειτα από 10 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μπρούνο Λάζε που βελτιώνει αισθητά την Γουλβς παιχνίδι με το παιχνίδι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα που ακολουθεί σταθερά την κούρσα και έχει σημειώσει και τη μοναδική νίκη ομάδας απέναντι στην Τσέλσι, και ο… Τόμας Τούχελ.

Ο νικητής δηλαδή του εν λόγω βραβείου, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, αναλογικά με την πορεία και την αίσθηση που προσδίδει στους φίλους της η Τσέλσι κάθε φορά που αγωνίζεται. Είναι πρώτη, δεν έχει ηττηθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, δεν έχει δεχθεί γκολ σε κανονική ροή αγώνα σε πρώτο ημίχρονο, και διαθέτει την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος.

Έπεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος που σκόραρε σε 10 συνεχόμενα ματς, από εκείνο το μαγικό γκολ με τη Σίτι όπου «χόρεψε» όλη την άμυνα των «πολιτών», όπως το έκανε και με αντίπαλο την Γουότφορντ στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο των «hornets».

Με 5 γκολ και 4 ασίστ σε 4 ματς πρωταθλήματος, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να κινείται στους ρυθμούς του και φυσικά αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Premier League για τον μήνα Οκτώβριο.

Παράλληλα το γκολ του απέναντι στους «πολίτες» ήταν το καλύτερο των 30 ημερών που παρήλθαν, αφήνοντας πίσω το εκπληκτικό τέρμα του Τίλεμανς και του Γκρίνγουντ στο Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κανένα λοιπόν από τα δύο αποτελέσματα δεν προξένησε εντυπωση στους φίλους του ποδοσφαίρου και της Premier League, τηρουμένων των αναλογιών. Ο Τούχελ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, ο Σαλάχ επί της ουσίας δεν… σταμάτησε ποτέ, και η συνέχεια του πρωταθλήματος μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων, αναμένεται «δραματική»! Όσον αφορά τον μήνα Οκτώβριο; Αν όχι αυτοί, ποιοι;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0