Football Talk

Μπουκάγιο Σάκα: Από το χαμένο πέναλτι στον τελικό του EURO, στο βραβείο του MVP σε ντέρμπι Βόρειου Λονδίνου σε 60 ημέρες! (video)

Μπουκάγιο Σάκα: Από το χαμένο πέναλτι στον τελικό του EURO, στο βραβείο του MVP σε ντέρμπι Βόρειου Λονδίνου σε 60 ημέρες! (video)

Την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της Άρσεναλ πραγματοποίησε ο Μπουκάγιο Σάκα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ, με τον 19άχρονο εξτρέμ να πιστοποιεί την αναγέννησή του, μετά το «σοκ» του τελευταίου, χαμένου πέναλτι στον τελικό του EURO με την Ιταλία!

Πόσο εύκολο μπορεί να είναι για έναν παιδί που μόλις έχει περάσει την ενηλικίωσή του να ξεπεράσει μία κατάσταση, στην οποία μπήκε, δίχως την θέλησή του, επειδή απλά αστόχησε σε ένα πέναλτι; Ακόμη και αν αυτό ήταν το κρισιμότερο πέναλτι του EURO, σε μία διοργάνωση που η Αγγλία δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ το… ακατόρθωτο. Να σηκώσει το τρόπαιο, και να αναδειχθεί νικήτρια, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση των εθνικών ομάδων!

Ο Σάκα σε εκείνο το ματς ήταν άστοχος. Επιλέχθηκε από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο Ντοναρούμα αποδείχθηκε πιο έτοιμος και η Ιταλία πήρε το τρόπαιο. Ακολούθησαν δύο άσχημες εβδομάδες για το νεαρό ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ. Δέχθηκε αναρίθμητες ρατσιστικές επιθέσεις, κρίθηκε για τις αγωνιστικές του ετοιμότητες, και υποτιμήθηκε, λέγοντας πως η σεζόν που πραγματοποίησε τον ανέδειξε, επειδή απλώς οι «κανονιέρηδες», είχαν… χειρότερους ποδοσφαιριστές από αυτόν.

Εξήντα ημέρες όμως και… κάτι, ήταν αρκετές για τον Μπουκάγιο Σάκα, προκειμένου να αποδείξει πως το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Ο Άγγλος συνήλθε από το «σοκ», αποτελεί και πάλι βασικό ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, στην προσπάθεια των Λονδρέζων να ξεφύγουν από τις μετριότατες σεζόν που διανύουν, και πλέον κατέρριψε ένα ρεκόρ που δύσκολα θα έρθει ξανά στην επιφάνεια.



Αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ (3-1), πέτυχε γκολ και ασίστ, και πλέον είναι ο μοναδικός στην ιστορία των «κανονιέρηδων» που σε τέτοια ηλικία φτάνει σε ένα τέτοιου είδους επίτευγμα.

Ένα παιδί 19 χρονών τα κατάφερε καλύτερα από όλους τους νέους που έχουν παρέλθει από τη νυν ομάδα του, σε ένα ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Η απάντηση στους επικριτές του ήρθε σε ένα από τα πιο ιστορικά ματς επί αγγλικού εδάφους!

Όλοι τον είδαν, άπαντες πιθανώς μετάνιωσαν για όσα του είχαν προσάψει, επειδή απλώς αστόχησε από τα έντεκα βήματα. Ο Μπουκάγιο Σάκα επέστρεψε πιο δυνατός, και η Άρσεναλ γίνεται ξανά ανταγωνιστική, με αυτόν ως πρωταγωνιστή! Το πλήρωμα του χρόνου θα δικαιώσει τις προσπάθειές του και με την χώρα του, στο άμεσο μέλλον

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0