Football Talk

Νορβηγία - Ελλάδα 1-2: Χρήσιμη νίκη για Εθνική και... Φαν'τ Σχιπ που πήρε πόντους! (video)

Νορβηγία - Ελλάδα 1-2: Χρήσιμη νίκη για Εθνική και... Φαν'τ Σχιπ που πήρε πόντους! (video)

Στο δεύτερο φιλικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέσα σε λίγες μέρες, και μετά την ισοπαλία με το Βέλγιο (1-1) εκτός έδρας, η Εθνική μ’ ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-1) κόντρα στη Νορβηγία των Χάαλαντ και Έντεγκααρντ.

Η Ελλάδα ξεκίνησε πατώντας αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Μάλαγα, εφαρμόζοντας στον απόλυτο βαθμό όσα είχε πει ο Τζον Φαν'τ Σχιπ στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς. Κρατούσε τη μπάλα όση περισσότερη ώρα μπορούσε για να μη δίνει την ευκαιρία στη Νορβηγία να κάνει επιθέσεις και να τροφοδοτεί τον Χάαλαντ.

Μόλις στο 13’ η Εθνική άνοιξε το σκορ με τον Πέλκα να βρίσκει με φοβερή διαγώνια πάσα τον Μασούρα που έκανε την κίνηση φορ στο ύψος του πέναλτι, σούταρε με τη μία με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.



Λίγα λεπτά μετά, στο 21’, η Ελλάδα βγήκε από τα δεξιά με τον Πέλκα να κάνει τη σέντρα πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή μέσα από την περιοχή απέναντι προς τον Τσιμίκα, αυτός έκανε τη σέντρα σουτ, με τη μπάλα να φτάνει στον Ανδρούτσο που είχε πατήσει περιοχή και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι σκόραρε για το 2-0. Μάλιστα πρόκειται για το πρώτο γκολ του νεαρού μπακ χαφ με την γαλανόλευκη, έχοντας μόλις τρεις συμμετοχές με την Εθνική ομάδα.


Καθ’ όλη τη διάκρεια του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Φαν΄τ Σχιπ τα πήγε εξαιρετικά έχοντας δεχτεί μόλις δύο φάσεις, ενώ αντίθετα είχε απειλήσει εκτός από τα γκολ άλλες δύο φορές, δείχνοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Απειλήθηκε ελάχιστα από τους Έντεγκααρντ και Χάαλαντ και με αυτό το 3-5-2 έδειξε να έχει μπλοκάρει τους αντιπάλους της.

Οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν καλά στο δεύτερο μέρος του αγώνα, με την Νορβηγία ωστόσο να έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και να προσπαθεί να απειλήσει την ελληνική εστία χωρίς ωστόσο να γίνεται επικίνδυνη.

Στο 64’ οι Νορβηγοί μείωσαν με κεφαλιά του Στράντμπεργκ στο δεύτερο δοκάρι. Ο αμυντικός των γηπεδούχων νίκησε τον Τζόλη στον αέρα και έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στην εστία του Βλαχοδήμου.


Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα δεν κρατούσε τη μπάλα στα πόδια της και δεν ήταν συμπαγής στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχτεί συνεχόμενες επιθέσεις από τους Νορβηγούς, οι οποίοι ανέβηκαν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο διεκδικώντας το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσα.

Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, στο 93’, ο Χάαλαντ βρήκε την ευκαιρία να βγει τετ α τετ με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποδεικνύεται γρηγορότερος και να σταματάει εκεί την όποια προσπάθεια των Νορβηγών να πάρουν την ισοπαλία.

Η Εθνική μας έπαιξε μέσα στη χρονιά 13 ματς, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχασε μόλις ένα παιχνίδι στο φιλικό κόντρα στην Αυστρία τον Μάρτιο. Τόσο η εμφάνιση απέναντι στο Βέλγιο, όσο και η σημερινή με την Νορβηγία είναι πολύ σημαντικές για τον Φαν'τ Σχιπ, ο οποίος κέρδισε πόντους μετά την γκρίνια που υπήρχε στα κλιμάκια της ομοσπονδίας.


ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άτζερ, Μέλινγκ, Μίντσο, Μπεργκ, Θόρσμπι, Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν, Χάαλαντ

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Μαυροπάνος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0