Face to Face

Η Κατερίνα Σωτηρίου στο BN Sports: «Στόχος μας το νταμπλ, όσο και αν αυτό μας γεμίζει άγχος»!

Η Κατερίνα Σωτηρίου στο BN Sports: «Στόχος μας το νταμπλ, όσο και αν αυτό μας γεμίζει άγχος»!

Δεύτερη νίκη στη σεζόν απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, αυτή την φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό με 65-61 στο κλειστό γυμναστήριο Παύλος Γιαννακόπουλος (24/12).

Δηλώσεις στον Χρήστο Παπανικολάου


Η ομάδα του Παναθηναϊκού πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για το final four του Κυπέλλου Ελλάδας, βγάζοντας εκτός μάχης την ομάδα του Θάνου Νίκλα. και έδειξε ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Η έμπειρη φόργουορντ Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στο BN Sports μετά το πέρας την αναμέτρησης, για το ματς, και τους στόχους της σεζόν.

Ήταν ένα ντέρμπι για σκληρά νεύρα, μια νίκη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πραγματικά απολαυστική για τον θεατή αλλά με την αδρεναλίνη στα κόκκινα για εσάς.

«Έτσι πραγματικά, άλλο ένα ντέρμπι αιωνίων, είναι τεράστια νίκη γιατί είναι και πρόκριση, ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον τελικό του κυπέλλου ή τέλος πάντων για τη διεκδίκηση του τροπαίου και προφανώς ξαναλέω ότι η νίκη είναι μεγάλη γιατί είναι πολύ μεγάλος ο αντίπαλος. Αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους, θεωρώ ότι το αξίζαμε και το πιστεύαμε, απλά έπρεπε να το δείξουμε στην πράξη. Είναι πολύ διαφορετικά ματς, ειδικά αυτά τα νοκ άουτ. Προφανώς υπάρχει και από τις 2 πλευρές άγχος, όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος, πιο εύστοχος σε κάποιες λεπτομέρειες, που θεωρώ ότι ήμασταν, πέρα από την αρχή. Θεωρώ ότι μετά φέραμε στα μέτρα μας το παιχνίδι, βάλαμε τις κρίσιμες βολές, παίξαμε πολύ καλές άμυνες και θεωρώ ότι είμαστε άξιοι νικητές σήμερα».
unnamed_9.jpg

Εκμεταλλευτήκατε θεωρείς το κακό μομέντουμ του Ολυμπιακού, μετά και από την ήττα του στο EuroCup κόντρα στην Ρίγα.

«Θεωρώ ότι Ολυμπιακούς, μπήκε πολύ καλά στην αρχή και μετά είχε μια σταθερή απόδοση. Εμείς από την άλλη ξεκινήσαμε κάπως νωχελικά αλλά στη συνέχεια ανεβάσαμε στροφές, αυτό καμιά φορά μπορεί να μην είναι θέμα ταχύτητας, αλλά να είναι πνευματικά δηλαδή σκέψη και τακτική. Οπότε θεωρώ ότι το εκμεταλλευτήκαμε κυρίως το ψυχικό κομμάτι. Αδιαμφισβήτητα σε αυτό μας βοηθάει και η έδρα μας και όλος αυτός ο κόσμος σήμερα  που δεν σου δίνει επιλογή να λιγοψυχήσεις ή να σταματήσεις να προσπαθείς μέχρι τέλους».

Ξέρω ότι ο παράγοντας τύχη για εσάς τους αθλητές δεν παίζει ρόλο παρόλα αυτά σήμερα καταφέρατε να κερδίσετε ένα παιχνίδι όπου στην αρχή μπορούμε να πούμε ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος σας, καθώς υπήρχε αστοχία σε κάποια καλάθια που δεν μπήκαν για πολύ λίγο. Παρόλα αυτά, αυτό έδειξε να μην σας επηρεάζει καθόλου. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς σας πείσμωσε παραπάνω και δείξατε τρομερό χαρακτήρα. Σας έχει βοηθήσει η κόουτς σε αυτό, να έχετε καθαρό μυαλό ακόμα και όταν η μπάλα δεν σας κάνει την χάρη.

«Η αλήθεια ότι αυτά  δουλεύονται πολύ πριν από κάθε σημαντικό αγώνα, η κόουτς μας πιστεύει και αυτό που μας είχε πει και για το σημερινό ματς ήταν να πιστεύουμε τους εαυτούς μας και στην ομάδα μας. Προφανώς έχουμε και εμείς τις αδυναμίες μας, αλλά όπως είπες υπάρχει το κομμάτι της τύχης, υπάρχει αυτό που λέμε παίζεις με τις πιθανότητες, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται! Όμως το θέμα είναι πως προκαλείς την τύχη σου, όταν κάνεις καλές επιλογές όταν συνεχίζεις να παίζεις πιο επιθετικά, πράγματα τα οποία εμείς κάναμε σε αντίθεση με το πρώτο δεκάλεπτο, αυτό νομίζω προκάλεσε και το να είμαστε πιο τυχεροί, δηλαδή να δημιουργήσουμε καταστάσεις που είναι προς όφελός μας. Να τους κουράσουμε δηλαδή όπως η Νικολοπούλου που είναι keep player, να κάνουν δύσκολα σουτ να τους δημιουργήσουμε άγχος, να πάμε στα πλεονεκτήματά μας και όχι στα μειονεκτήματα μας».


Ένα από τα 4 εισιτήρια είναι πλέον δικό σας, είχατε το πιο δύσκολο έργο από όλους τους υπόλοιπους, παίζετε με τον πιο σκληρό αντίπαλο. Η σημερινή νίκη σας δίνει και περισσότερη αυτοπεποίθηση, ίσως για να φτάσετε μέχρι τον τελικό και να κατακτήσετε το τρόπαιο;

«Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω ή να μειώσω τις υπόλοιπες ομάδες, βάση στατιστικών και εικόνας, θεωρώ ότι το σημερινό ματς είναι ένας τελικός κυπέλλου, όμως και βάση την ιστορία και την περσινή χρονιά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε φτάσει στο τρόπαιο. Το αγκαλιάζουμε, το οραματιζόμαστε, είμαστε πολύ κοντά, αλλά δεν το έχουμε κατακτήσει. Αυτό όμως όπως είπα, είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το να διεκδικήσει για δεύτερη χρονιά ο Παναθηναϊκός να πάρει back to back κύπελλο. Επομένως από μόνο του γράφει ιστορία  και είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μετά το τέλος του παιχνιδιού φώναζε πρωτάθλημα και κύπελλο Παναθηναϊκέ. Είσαστε μέσα και στους 2 στόχους.

«Ακριβώς, οι στόχοι μας είναι το νταμπλ όσο και να φοβίζει και να μας γεμίζει άγχος. Αυτό δουλεύουμε γι’ αυτό κάνουμε αθλητισμό, γι’ αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε. Αυτά είναι τα στοιχεία, είμαστε μέσα στους στόχους και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0