Face to Face

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο BN Sports: «Καταθέσαμε την ψυχή μας, ήθελα να είμαι εκεί για τον Παναθηναϊκό την κρίσιμη στιγμή»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο BN Sports: «Καταθέσαμε την ψυχή μας, ήθελα να είμαι εκεί για τον Παναθηναϊκό την κρίσιμη στιγμή»

Εάν υπάρχει κάποιος παράγοντας «Χ» στη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δίχως αμφιβολία είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ τα έδωσε ξανά όλα και μιλώντας στο BN Sports, αναφέρθηκε στη δύσκολη σεζόν που πέρασε ο ίδιος, αλλά και στα ματς «do or die» του «τριφυλλιού». Εκείνο που πέρασε και το επόμενο που… έρχεται!

Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Βελιγράδι: Τάσος Φαραός

Δεν θα έπεφτε αμαχητί ο Παναθηναϊκός. Στο φινάλε μάλιστα, όχι απλώς δεν έπεσε, αλλά… ξέσπασε και έκλεισε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ αεροπορικά εισιτήρια, με προορισμό την Αθήνα!

Οι «πράσινοι» κέρδισαν το Game 4 (02/05, 88-95), έκαναν το 2-2 και πλέον, θα παλέψουν, έχοντας στο πλευρό τους τη «λάβα» του ΟΑΚΑ, με έναν και μοναδικό στόχο. Το «χρυσό» εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου.

Ο Εργκίν Αταμάν είδε ξανά τον Κέντρικ Ναν να κάνει τη διαφορά και τον Κώστα Σλούκα να βρίσκει τον πολύ καλό του εαυτό. Ωστόσο, ο… άσος στο μανίκι του, σε όλη αυτή τη σειρά κόντρα στην ισραηλινή ομάδα, είναι ασυζητητί ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο παιχνίδι, με τον Τούρκο τεχνικό να τον εμπιστεύεται, απολύτως λογικά, όλο και περισσότερο. Στο Game 4 μέτρησε οκτώ πόντους, ενώ είχε και ένα μεγάλο τρίποντο, στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports, ξεχωρίζοντας μόνο έναν παράγοντα, που έκρινε το αποτέλεσμα. Την κατάθεση ψυχής στο παρκέ από ολόκληρη την ομάδα, όταν χρειάστηκε!

«Παλέψαμε πολύ, μπορεί να κάναμε αρκετά λάθη σε αυτό το παιχνίδι, παρ’ όλα αυτά έχουμε δώσει τα πάντα. Ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στην τέταρτη περίοδο, συνεχίσαμε να δίνουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο.

Στο τέλος βάλαμε μεγάλα σουτ, βγάλαμε σπουδαίες άμυνες και κάπως έτσι φτάσαμε στη νίκη».

, basketball player of Panathinaikos, at the Euroleague play off match against Maccabi, at Aleksandar Nikolic Hall.Belgrade, 02.05.2024.photo: Nebojsa Parausic / MN PressBASKETBALL, EUROLEAGUE, MACCABI, PANATHINAIKOS

Ο Έλληνας φόργουορντ δηλώνει εμφατικά «παρών», στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς. Είχε λείψει από τον Παναθηναϊκό. Τώρα όμως, είναι εδώ.

Ωστόσο, το μονοπάτι για την επαναφορά του, δεν ήταν εύκολο. Τα λόγια του, το καθιστούν κάτι παραπάνω από σαφές.

«Έχω δουλέψει πολύ όλη αυτή την περίοδο, ήταν μία επεισοδιακή σεζόν. Ωστόσο, έμεινα πιστός στη δουλειά μου, πίστεψα στον εαυτό μου, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, και κράτησα το ηθικό μου όσο πιο ψηλά μπορούσα.

Κάλυψα πολύ χαμένο έδαφος, γιατί ήξερα πως θα ήθελα να είμαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή, να είμαι εκεί για την ομάδα, αλλά και για εμένα. Είμαι χαρούμενος που αυτή τη στιγμή νιώθω καλά και μπορώ να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου την ομάδα».

παπαπερτουενθ.jpg

Επόμενη στάση λοιπόν… ΟΑΚΑ! Το «τριφύλλι» θα διεκδικήσει μία θέση στο Βερολίνο, μέσα στην έδρα του, στο πλευρό των οπαδών του.

Εκεί που φέτος, έχει ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές. Εκεί, θέλει να «σφραγίσει» και αυτό που κυνηγά από την έναρξη της φετινής χρονιάς.

«Εννοείται, αυτή τη στιγμή ανακτήσαμε το πλεονέκτημα, αυτό που παλέψαμε δηλαδή ολόκληρη τη σεζόν. Είναι ένα βήμα πριν το Final Four, τώρα βρισκόμαστε μόλις ένα παιχνίδι μακριά.

Αυτό το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι ήταν πάρα πολύ δύσκολο, βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Παρ’ όλα αυτά, στο ματς του ΟΑΚΑ θα είμαστε ξανά στην ίδια κρίσιμη κατάσταση, γιατί πρέπει να κερδίσουμε και να προκριθούμε στο Final Four. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό κυνηγάμε όλη τη σεζόν.

Οπότε καταλαβαίνουμε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και γνωρίζουμε πολύ καλά τι διακυβεύεται. Θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, μπροστά στον κόσμο μας».

παπαπα.jpg

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Πάρη Δερμάνη, που στην προπόνηση της Μ. Τετάρτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άμεσα, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

«Ήταν κάτι πολύ δύσκολο για εμάς, για όλους τους ανθρώπους που ξέρουν τον Πάρη και γνωρίζουν πόσο τον αγαπάμε μέσα στην ομάδα.

Είναι η ψυχή της ομάδας, ελπίζουμε να είναι καλά και του αφιερώνουμε αυτή τη νίκη. Να είναι μαζί μας στο επόμενο παιχνίδι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0