Face to Face

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Θα έπρεπε ήδη να πανηγυρίζουμε την πρόκριση – Ο Παπανικολάου είναι το γούρι μας!»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Θα έπρεπε ήδη να πανηγυρίζουμε την πρόκριση – Ο Παπανικολάου είναι το γούρι μας!»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν πραγματικός «χείμαρρος» τόσο στην εμφάνισή του στο Game 4, όσο και στις δηλώσεις του στο BN Sports. Μίλησε για το πώς μπορεί να γραφτεί ιστορία στο Παλάου Μπλαουγκράνα, για τις άδικες διαιτητικές αποφάσεις, την παρουσία του Ντίλον Μπρουκς και φυσικά έσταξε… μέλι για τον Κώστα Παπανικολάου, που επέστρεψε πιο δυναμικά από ποτέ!

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Μια «ονειρική» βραδιά έλαβε χώρα στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης (02/05) με τον Ολυμπιακό να κάνει επίδειξη δύναμης κόντρα στην Μπαρτσελόνα (92-58) και να αναγκάζει την σειρά να οδηγηθεί σε Game 5.

Κάπως έτσι, μετά την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους σε Play Offs της EuroLeague, οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να δώσουν… ραντεβού με την ιστορία στο Παλάου Μπλαουγκράνα και να γίνουν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται μέσω του πέμπτου παιχνιδιού στο Final Four έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο 33χρονος γκαρντ τέθηκε στην διάθεση του BN Sports μετά τη νίκη του Ολυμπιακού και μίλησε για τα συναισθήματά του μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα.

«Νιώθω υπέροχα γιατί επιστρέψαμε και παίξαμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Μπόρεσα και πήρα κάποια σημαντικά ριμπάουντ, που στην συνέχεια βοήθησαν τους συμπαίκτες μου να μπουν στο παιχνίδι. Ήταν από αυτές τις μέρες που όλα έμοιαζαν να είναι με το μέρος μας», είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά και δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί το Game 3 της επεισοδιακής αυτής σειράς, όπου ένα διαιτητικό λάθος ίσως και να ήταν μοιραίο για την έκβασή του. Οι Πειραιώτες νιώθουν την αδικία, αλλά το μυαλό τους βρίσκεται 100% στον «τελικό» του Παλάου Μπλαουγκράνα, όπου θα επιδιώξουν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final Four.

«Έχουμε μια γλυκόπικρη γεύση σχετικά με το τρίτο και έπειτα με το τέταρτο παιχνίδι. Νιώθουμε ότι θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε την πρόκριση με τους φιλάθλους μας αυτή την στιγμή. Τώρα όμως, βρεθήκαμε να κυνηγάμε το εισιτήριο για το Final Four. Αισθανόμαστε σα να μας ‘’κλέψανε’’, αλλά τώρα πρέπει να πεισμώσουμε και να το πάρουμε στο δικό τους έδαφος», ήταν τα λόγια του ΜακΚίσικ για το παιχνίδι που προηγήθηκε και συνέχισε για εκείνο που ακολουθεί:

«Θα προσεγγίσουμε το πέμπτο ματς όπως και όλα τα άλλα. Ελπίζουμε τα πράγματα να εξελιχθούν με τον δικό μας τρόπο και να παίξουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα από την αρχή του παιχνιδιού».

6210209.jpg

Σαφώς και δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του Ντίλον Μπρουκς στο ΣΕΦ, που ήρθε για να υποστηρίξει τον φίλο του Ναζ Μήτρου Λονγκ. Ο διάσημος NBAer, βέβαια, είναι παλιός γνώριμος του Σακίλ ΜακΚίσικ, αφού γνωρίζονται από τα χρόνια τους στο κολέγιο, ο πρώτος σ’ εκείνο του Όρεγκον και ο δεύτερος στης Αριζόνα, έχοντας παίξει μάλιστα και ως αντίπαλοι.

«Έχω παίξει απέναντι στον Μπρουκς στο κολέγιο. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ήμουν πολύ χαρούμενος που είδα έναν παίκτη από το NBA να έρχεται για να παρακολουθήσει αγώνα της EuroLeague και να εκτιμήσει το παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και ελπίζω να ψυχαγωγήθηκε αρκετά με το ματς που είδε. Έφερε σίγουρα λίγο γούρι, οπότε μάλλον θα πρέπει να ταξιδέψει μαζί μας και στην Ισπανία (σ.σ. γέλια)», είπε με δόση χιούμορ ο γκαρντ του Ολυμπιακού.

Ένα, όμως, ήταν το γούρι της ομάδας και σε αυτό ο ΜακΚίσικ δεν σηκώνει… κουβέντα. Ο λόγος για τον αρχηγό, τον Κώστα Παπανικολάου, που έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στην σειρά και έδωσε άλλη ενέργεια στους «ερυθρόλευκους» με αποκορύφωμα τα τρία διαδοχικά του τρίποντα στην τρίτη περίοδο.

«Ειλικρινά νομίζω πως το γούρι μας ήταν ο Παπανικολάου. Αυτός μας έφερε τύχη. Το να έχουμε τον αρχηγό μας ξανά μαζί μας και να νιώθει άνετα κι εκείνος είναι το σημαντικότερο. Πλέον έχω παίξει πολύ καιρό μαζί του, οπότε το να τον βλέπω να είναι εκεί, να πανηγυρίζει, να απολαμβάνει την ενέργεια και να πετυχαίνει το ένα τρίποντο μετά το άλλο, χωρίς να έχει καταφέρει να παίξει στα τρία πρώτα παιχνίδια, με έκανε πολύ χαρούμενο για εκείνον», τόνισε ο Σακίλ ΜακΚίσικ δείχνοντας αληθινό θαυμασμό προς τον επί τέσσερα χρόνια πλέον συμπαίκτη του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0