Face to Face

Ο Ελληνοισραηλινός Σταβ Λέμκιν στο BN Sports: «Όλοι στο Ισραήλ ήταν σοκαρισμένοι με αυτό που κάναμε στο EURO»

Ο Ελληνοισραηλινός Σταβ Λέμκιν στο BN Sports: «Όλοι στο Ισραήλ ήταν σοκαρισμένοι με αυτό που κάναμε στο EURO»

Μπορεί το Ισραήλ να έκανε την έκπληξη στο EURO U19 αλλά τα ελληνικά (και όχι μόνο) βλέμματα, έπεσαν πάνω στον Σταβ Λέμκιν. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την επιτυχία της χώρας του αλλά και την ιδιαίτερη σύνδεση που έχει με την Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Η Αγγλία μπορεί να κατέκτησε το EURO U19 αλλά το Ισραήλ μπήκε στις καρδιές όλων για την απίστευτη πορεία που έκανε μέχρι τον μεγάλο τελικό. Το μέλλον της χώρας έκανε το θαύμα του και κατάφερε να κάνει υπερήφανο το Ισραήλ και όχι… μόνο. Ανάμεσα στο ρόστερ που έφτασε μέχρι τον τελικό, υπήρχε και ελληνικό στοιχείο.

Μιλάμε για τον Σταβ Λέμκιν. Ο 19χρονος στόπερ της Χαποέλ Τελ Αβίβ θεωρείται από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας και ήδη έχει κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από την περσινή σεζόν. Στο EURO ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας αλλά το ιδιαίτερο με τον ποδοσφαιριστή είναι πως έχει ρίζες από την Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει και ελληνικό διαβατήριο.

Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την σύνδεσή του με τη χώρα μας, την εμπειρία στο EURO U19 αλλά και την προοπτική να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας.

  • Πρώτα απ' όλα, πες μου για σένα. Πες μου ποια σχέση έχεις με την Ελλάδα;

«Η γιαγιά μου είναι από την Ελλάδα και έχω ελληνικό διαβατήριο για αυτό τον λόγο. Πριν λίγες ήμουν στην Ελλάδα για διακοπές κιόλας και έρχομαι όποτε μπορώ»

  • Δηλαδή ξέρεις και ελληνικά;

«Όχι, όχι δεν μιλάω καθόλου ελληνικά (γέλια)»

  • Φτάσατε στο EURO U19 με το Ισραήλ. Πες μου την εμπειρία σου και ποια ήταν η πιο δυνατή σου στιγμή;

«Το EURO U19 ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, δουλέψαμε τόσο σκληρά σε όλη τη πορεία και είχαμε τόσες εκπληκτικές στιγμές που θα μείνουν στο μυαλό μου σε όλη μου τη ζωή, αλλά η καλύτερη στιγμή ήταν όταν φτάσαμε στον τελικό μετά τη νίκη με τη Γαλλία. Όλοι στο Ισραήλ ήταν σοκαρισμένοι, αλλά εμείς το πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και τα καταφέραμε

  • Πώς έζησες τον τελικό και τι πήγε στραβά και δεν κερδίσατε την Αγγλία;

«Ο τελικός ήταν μια τρομερή ευκαιρία για εμάς να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας απέναντι σε μερικά από τα καλύτερα ταλέντα στον κόσμο και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κοντράραμε το επίπεδό τους και ήμασταν και καλύτεροι, αλλά χάσαμε στην παράταση. Νιώθω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές κερδίζεις και μερικές φορές χάνεις, αλλά μάθαμε πολλά από αυτό και θα πάμε ακόμα καλύτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του χρόνου και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά μέχρι τότε

  • Ποιο ήταν το κλειδί για αυτή την έκπληξη στο EURO;

«Το κλειδί ήταν ότι παίξαμε με την καρδιά μας, ήμασταν σαν ένας. Δηλαδή ο ένας πάλευε για τον άλλον, και ό,τι και να συνέβαινε, να κάναμε το καλύτερο δυνατό και μην τα παρατάγαμε. Πιστέψαμε από την πρώτη στην ποιότητά μας και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να έρθουν τα αποτελέσματα.»

  • Έχεις στο μυαλό σου να αγωνιστείς για την Εθνική Ελλάδας στο μέλλον;

«Είμαι από το Ισραήλ και θέλω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και να κάνω περήφανη την οικογένειά μου, τους φίλους και τον λαό του Ισραήλ. Έχουμε πολλά προβλήματα στο Ισραήλ, αλλά τουλάχιστον κάναμε τη χώρα μας περήφανη στο ευρώ και ελπίζουμε να κάνουμε ξανά»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0