Face to Face

Ο άνθρωπος που έκανε το πορτραίτο του Τσιμίκα στο BN Sports: «Θα είναι υπέροχο να τον δω με το Champions League – Η ζωγραφική μου έσωσε τη ζωή!»

Ο άνθρωπος που έκανε το πορτραίτο του Τσιμίκα στο BN Sports: «Θα είναι υπέροχο να τον δω με το Champions League – Η ζωγραφική μου έσωσε τη ζωή!»

Ο πίνακας που απεικονίζεται ο Κώστας Τσιμίκας με τον Άλισον έκανε τον γύρω του κόσμου και ο δημιουργός του, Τζον Τσάρλς μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports πίσω από την σκέψη του για το συγκεκριμένο έργο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ο Κώστας Τσιμίκα ζει το όνειρό του στην Αγγλία, με τη φετινή σεζόν να είναι πλασμένη από έναν κόσμο που δεν περίμενε ο Έλληνας μπακ. Η μεγαλύτερη στιγμή (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), ήταν το εύστοχο πέναλτι απέναντι στην Τσέλσι, που χάρισε στη Λίβερπουλ το FA Cup. Ο ίδιος, έχει αγαπηθεί πολύ από τους φίλους της ομάδας και αυτό φαίνεται με κάθε τρόπο στο Νησί.

Το πρόσωπο του Κώστα Τσιμίκα έγινε μέχρι και… πίνακας, δείγμα της αγάπης που δέχεται καθημερινά στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, ο ζωγράφος Τζον Τσαρλς αποφάσισε να φτιάξει ένα πίνακα που απεικονίζονται ο Έλληνας αμυντικός μαζί με τον Άλισον. Δηλαδή, τους δύο πρωταγωνιστές πίσω από την κατάκτηση του FA Cup.

Το BN Sports εντόπισε τον διάσημο ζωγράφο και εκείνος μίλησε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο έργο που έφτιαξε. Η συγκλονιστική εξομολόγηση γύρω από την βαρύτητα της ζωγραφικής στην ζωή του, η γνώμη του για τον Τσιμίκα και η ιδέα για το πορτραίτο.

  • Μίλησε μου για εσένα αρχικά. Πόσα χρόνια ζωγραφίζεις πορτρέτα; Ποιους παίκτες έχεις ζωγραφίσει και ποιο είναι ο καλύτερο σου;

«Ζωγραφίζω περίπου 11 χρόνια, από τότε που «καθάρισα». Χρησιμοποιώ την τέχνη ως μέρος της ανάρρωσής μου από το ποτό και τα ναρκωτικά καθώς είχα ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχω ζωγραφίσει πολλά πορτρέτα και όχι μόνο για ποδόσφαιρο. Αλλά η ζωγραφιά που έκανα με τον Τζόρνταν Χέντερσον να φιλά το τρόπαιο της Premier League ήταν πολύ ωραία και ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για την Λίβερπουλ ως το πρώτο της τρόπαιο στη Premier League. Η ζωγραφική με βοήθησε να σώσω τη ζωή μου! Είναι ένα τεράστιο μέρος της ανάρρωσής μου και είναι από την ημέρα που αποφάσισα να γίνω καθαρός και νηφάλιος!»

  • Για τον Τσιμίκα πόσο καιρό σου πήρε για να το φτιάξεις;

«Την ημέρα που κέρδισαν το FA Cup, είδα την εικόνα στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, από τον Άλισον στα social media του. Μόλις το είδα, μπήκα κατευθείαν στο στούντιο και ξεκίνησα τη δουλειά. Το δούλευα δύο μέρες. Από αργά το βράδυ μέχρι και νωρίς το επόμενο πρωί. Το ζωγράφισα επειδή ήταν διαφορετική από τις συνηθισμένες εικόνες που βλέπετε από επαγγελματίες φωτογράφους. Οι selfies είναι πολύ καλές και αυτό τραβήχτηκε από τον Άλισον στο καμαρίνι. Είναι μία πολύ πιο προσωπική φωτογραφία»

  • Γιατί τον επέλεξες τους συγκεκριμένους;

«Ζωγράφισα τον Άλισον και τον Τσιμίκα γιατί και οι δύο συμμετείχαν σε κομβικά σημεία της διαδικασίας των πέναλτι. Απόκρουση ο ένας και το νικητήριο γκολ ο άλλος»

  • Τι σου αρέσει στον Τσιμίκα;

«Είναι πάντα χαμογελαστός. Έχει γίνει αποδεκτός από τους οπαδούς της Λίβερπουλ ως ένας από εκείνους! Τον αγαπούν πάρα πολύ στην πόλη και ο ίδιος δείχνει να τους αγαπάει το ίδιο»

  • Όταν ήρθε να παραλάβει το πορτραίτο, γνωριστήκατε. Ποια ήταν η κουβέντα σου μαζί του;

«Μιλήσαμε για τον πίνακα αρχικά και μετά μιλήσαμε για το ψάρεμα, την πυγμαχία, τη ζωή του στο Λίβερπουλ και μέρη που πρέπει να επισκεφτείς στην Ελλάδα. Μου έμαθε και τον ελληνικό καφέ και τώρα είναι ο αγαπημένος μου (γέλια). Ήταν ένας απίστευτος ταπεινός άνθρωπος, γνήσιος και χαλαρός. Τον συμπάθησα πάρα πολύ»

  • Αν κατακτήσει το Champions League, θα είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης που το πετυχαίνει. Πιστεύεις ότι μπορεί να το κερδίσει και γιατί;

«Πιστεύω 100% ότι η Λίβερπουλ μπορεί να κερδίσει το Champions League και θα ήταν απίστευτο να δούμε τον Τσιμίκα να σηκώνει το τρόπαιο. Μακάρι να συμβεί»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0