Basket Talk

Εργκίν Αταμάν: «Ο πρώτος στόχος για εμένα είναι το Final Four»

Εργκίν Αταμάν: «Ο πρώτος στόχος για εμένα είναι το Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε γεμάτος ικανοποίηση για το ρόστερ του Παναθηναϊκού και δείχνει έτοιμος για την νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες και ο Αταμάν εμφανίζεται γεμάτος αισιοδοξία για την χρονιά που είναι προ των «πυλών».

Στόχος; Όπως δηλώσει ο Τούρκος είναι το Final Four.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Θα είναι σπουδαία! Είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Μια νέα πρόκληση μετά από πολλά χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για εμένα είναι το Final Four. Να φτάσουμε στο Final Four της EuroLeague και έπειτα όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο, 10-11 ομάδες με τρομερά ρόστερ όμως φτιάξαμε κι εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε κόντρα σε όλους. Δεν φοβόμαστε κανέναν στην EuroLeague. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτός είναι ο λόγος που ήλθα στην Αθήνα. Να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε τα πρωταθλήματα. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα»

 

Αναφορικά με το στήσιμο του ρόστερ και τη «χημεία» που καλούνται να βρουν οι νέοι παίκτες της ομάδας ανέφερε ότι:

«Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα (σ.σ. ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες). Επιλέξαμε καλούς παίκτες και η "χημεία" της ομάδας είναι καλή. Δεν πήραμε παίκτες μόνο για το "όνομά" τους. Επιλέξαμε παίκτες σε θέσεις ώστε να υπάρχει "χημεία". Είναι σημαντική η προετοιμασία. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα αφού απουσιάζουν οι διεθνείς με τις Εθνικές ομάδες. Λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες όμως μετά το Μουντομπάσκετ θα έχουμε 2-3 εβδομάδες για την εκκίνηση της EuroLeague. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα».

 

Σε ερώτηση για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, απάντησε ότι:

«Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά (γέλια)! Σίγουρα θα δούμε το ρόστερ και το πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία. Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον Δημήτρη όμως τώρα είμαστε καλά, η ομάδα είναι τέλεια. Θα δούμε! Θέλω να δω τα φιλικά προετοιμασίας και τις προπονήσεις. Αν χρειαστεί παίκτης πριν αρχίσει η EuroLeague, θα βγούμε στην αγορά. Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε μεταγραφές».

 

Όσο για το τι μπάσκετ θα παίξει ο Παναθηναϊκός που θα δημιουργήσει, είπε:

«Θέλω να παίξουμε ωραίο μπάσκετ όπως παίξαμε για τέσσερα χρόνια στην Εφές, με εξαίρεση την περσινή χρονιά. Να γεμίσουμε συναισθήματα τους οπαδούς μας. Να δώσουμε χαρές, να παίξουμε ωραίο μπάσκετ για τον κόσμο που βλέπει την ομάδα. Και κυρίως να φέρουμε αποτελέσματα. Είμαι εδώ για να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Δεν είναι ομάδα μόνο μιας χρονιάς αλλά για τα επόμενα δυο χρόνια. Θέλουμε να κερδίσουμε άμεσα»!

 

Σχετικά με τα προβλήματα τραυματισμών ορισμένων αθλητών του, σχολίασε:

«Έχουμε κάποια προβλήματα, έμαθα για τον Μήτογλου και τον τραυματισμό του στο δάχτυλο. Αύριο θα πάω στην προπόνηση. Θα αρχίσουμε επίσημα την άλλη εβδομάδα. Θα συναντηθώ με τους ανθρώπους της ομάδας και θα δούμε... Για μένα, θα είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, να είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι στο τουρνουά για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μετά θα έχουμε δυο εβδομάδες για την EuroLeague. Νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι».

 

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμά του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού:

«Είδα από την πρώτη μέρα που ήλθα πως υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες. Είμαι εδώ, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, κάναμε μια μεγάλη ομάδα. Δεν ήλθα για να κάνω πλάκα! Είμαι εδώ για να κερδίσουμε όλοι μαζί. Ελπίζω να το απολαύσουμε όλοι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0