Basket Talk

Σλούκας και Final 4... έννοιες αλληλένδετες: Το 90% του αρχηγού του Παναθηναϊκού που «δείχνει» πρόκριση! (video)

Σλούκας και Final 4... έννοιες αλληλένδετες: Το 90% του αρχηγού του Παναθηναϊκού που «δείχνει» πρόκριση! (video)
Όποτε αγωνίζεται στα Play Offs της EuroLeague ο Κώστας Σλούκας, «συνήθως» προκρίνεται! Θα καταφέρει ο έμπειρος γκαρντ, να οδηγήσει και τον Παναθηναϊκό στο Final 4;

Ο Κώστας Σλούκας οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (25/04, 95-79), πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και «φωνάζοντας» πως επιθυμεί να στείλει τους «πράσινους» στο Final 4 της EuroLeague.

Στο Game 2 των Play Offs της διοργάνωσης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν εντυπωσιακός, αφού σταμάτησε στους 29 πόντους (4/7 τριπ.), ενώ παράλληλα μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και είχε 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Πρόκειται για μία ηγετική εμφάνιση, από τον πιο «μπαρουτοκαπνισμένο» παίκτη που διαθέτει στο ρόστερ της, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν και από έναν άνθρωπο, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι, πως να διαχειριστεί τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Πάντως, το ερώτημα που ταλανίζει αρκετό κόσμο, είναι το εάν θα καταφέρει ο Σλούκας να οδηγήσει τους «πράσινους» στο Final 4 του Βερολίνου, κάτι που για να συμβεί απαιτεί - τουλάχιστον - μία εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι, έτσι ώστε η σειρά να επιστρέψει στην Αθήνα.

Όποιος ρίξει μία... ματιά στα «κιτάπια» της ιστορίας, θα διαπιστώσει πως ο έμπειρος γκαρντ του «τριφυλλιού» είναι... γεννημένος για να προκρίνεται στο Final 4, κάτι το οποίο φαίνεται και από την σπουδαία καριέρα του.

Στις 10 φορές* που έχει αγωνιστεί στα Play Offs της EuroLeague, ο Σλούκας μετράει 9 προκρίσεις! Δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας του, «αγγίζει» το 90%!

Φυσικά, πρόκειται για ένα... τρομακτικό νούμερο, το οποίο δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση και μερικές φορές, μετατρέπεται σε... κανόνα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως πέντε από τις προκρίσεις του Σλούκα σημειώθηκαν στον Ολυμπιακό, οι υπόλοιπες τέσσερις με τη Φενέρμπαχτσε, την ώρα που ο ένας και μοναδικός αποκλεισμός του 34χρονου γκαρντ, έλαβε χώρα το 2013-14. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης και είχε αποκλειστεί με σκορ 3-2.

Βέβαια, ο νυν παίκτης της ομάδας του Εργκίν Αταμάν έχει 11 παρουσίες στο Final 4, ωστόσο στην παρθενική του, που σημειώθηκε τη σεζόν 2009-10 στο Παρίσι, ο ίδιος ήταν απλώς μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού, καθώς είχε αγωνιστεί μόλις σε ένα παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Μένει να φανεί, εάν ο Σλούκας θα κάνει φέτος το 10/11 στις προκρίσεις από τη φάση των Play Offs, κάτι που εάν γίνει, θα σημάνει και την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε Final 4, έπειτα από 12 χρόνια.

*Δεν συμπεριλαμβάνεται η σεζόν 2009-10, καθώς ο Κώστας Σλούκας δεν είχε αγωνιστεί ούτε στα Play Offs, αλλά ούτε και στο Final 4.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0