World Sports

Ισοφάρισαν τη σειρά οι «πράσινες» στον κατάμεστο Άγιο Θωμά και τώρα… Ρέντη (video)

Ισοφάρισαν τη σειρά οι «πράσινες» στον κατάμεστο Άγιο Θωμά και τώρα… Ρέντη (video)

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη σειρά των τελικών της Volley League γυναικών σε 1-1, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-1 σετ στο κλειστό του «Αγίου Θωμά». 

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού υποδέχτηκε την αντίστοιχη του Ολυμπιακού για τον δεύτερο τελικό της Volley League στο κλειστό του «Αγίου Θωμά». Το πρώτο παιχνίδι της σειράς πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», εκεί όπου νικητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 3-1 σετ. Οι «πράσινες» πήραν... εκδίκηση με 3-1 σετ, στον κατάμεστο γήπεδο του Αμαρουσίου, υπερασπιζόμενες της έδρα τους και η σειρά μεταφέρεται στο Ρέντη για το τρίτο παιχνίδι!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να διατρέχει ένα επί μέρους 4-1 στο πρώτο σετ. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν και το σετ ήταν κλειστό σε σκορ. Το πρώτο προβάδισμα για τις «κόκκινες» ήρθε όταν ένα μπλοκ από την μεριά τους, εμπόδισε την Χαντάβα να καρφώσει το σκορ έγινε 12-11. Το σύνολο του Γκάιτς πήρε εκ νέου… κεφάλι στο σκορ και έκλεισαν εύκολα το πρώτο σετ με σκορ 25-17.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός είχε υπεροχή στο ξεκίνημα του, αλλά η μεγαλύτερη διαφορά ήταν στο +3 (7-4). Οι γηπεδούχες έβγαλαν αντίδραση και με ένα επί μέρους 5-1 πήραν προβάδισμα στο σκορ. Από εκεί και πέρα το μομέντουμ πήγε στο πράσινο στρατόπεδο, με τον Ολυμπιακό να ξαναβγαίνει μπροστά στο σκορ (17-16 και 18-17). Ο Παναθηναϊκός δεν θορυβήθηκε και συνέχισε το παιχνίδι του με τις παίκτριες του Κάρλος Παρίζι ακολουθούσαν στο σκορ χωρίς να έχουν παραπάνω δυνατότητες και το σετ έκλεισε στο 25-22 υπέρ του «τριφυλλιού», το οποίο πήρε μεγάλο προβάδισμα για να κλείσει το παιχνίδι και να κάνει το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν τη δική τους αντεπίθεση έχοντας το πάνω χέρι στο σετ. Δεν άφησαν την γηπεδούχο ομάδα να πάρει προβάδισμα στο σκορ, οι οποίες ήταν σε ένα διαρκή κυνήγι στο σκορ με πολλές ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενες μετά την τελευταία ισοπαλία του σετ (19-19), διέτρεξαν σερί 3-0 και πήραν πλεονέκτημα, ολοκληρώνοντας αυτή τους την προσπάθεια κάνοντας το 2-1 σετ, με 25-22.

Το τέταρτο σετ έμελλε να είναι και το πιο καθοριστικό, με το «τριφύλλι» να δείχνει μεγάλη θέληση να τελειώσει την αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν σαν… συνοδοιπόροι, αλλά με ένα ξέσπασμα (5-1) οι «πράσινες» άνοιξαν την ψαλίδα του σκορ και οδήγησαν το σετ. Η «ασφαλής» διαφορά των πέντε πόντων, έμοιαζε μη αναστρέψιμο. Ετσι και έγινε, το σετ έκλεισε με τις παίκτριες του Γκάιτς να χάνουν τέσσερα ματς πόιντ, αλλά στο τέλος κατάφεραν να κλείσουν το σετ και παράλληλα το παιχνίδι με 25-21.

Τα σετ: 25-17, 25-22, 22-25, 25-21

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0