Retro Stories

Όταν οι «ανεμόμυλοι» του Ουίλκινς έδωσαν τη θέση τους στον Air-Τζόρνταν

Όταν οι «ανεμόμυλοι» του Ουίλκινς έδωσαν τη θέση τους στον Air-Τζόρνταν
Η 17η Φεβρουαρίου θα μπορούσε να θεωρηθεί και εθνική γιορτή αφού είναι τα γενέθλια του θρύλου του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν.

Ο καλύτερος όλων των εποχών έκλεισε τα 60 του χρόνια. Έξι δεκαετίες όσα και τα δαχτυλίδια που κατέκτησε με τους Σικάγο Μπουλς. Δεκαπέντε χρόνια δράσης στο NBA καθηλώνοντας τη λίγκα και συνδέοντας άρρηκτα το όνομά του με το μπάσκετ. Ανατρέχουμε σχεδόν 30 χρόνια πριν, όταν κι έλαβε χώρα το ο διαγωνισμός καρφωμάτων του All-Star Game του 1988 που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ο πιο εντυπωσιακός όλων των εποχών.

Μάικλ Τζόρνταν εναντίον του Ντόμινικ Ουίλκινς. Εξωπραγματικά άλματα εναντίον ανεμόμυλων. Ένα rematch του διαγωνισμού του 1985 με νικητή τον Ουίλκινς απέναντι στον ρούκι τότε Τζόρνταν, τώρα έγραψε διαφορετικό σενάριο. Η διεξαγωγή του παιχνιδιού στο Σικάγο το 1988 είχε άλλη βαρύτητα για τον σούπερ σταρ των Μπουλς παίρνοντας μεγάλη ώθηση από τους 18,403 φαν που τον αποθέωναν.

«Οι απαιτήσεις στο Σικάγο ήταν πέρα από κάθε φαντασία» δήλωσε ο Ντόμινικ Ουίλκινς.

Οι δύο μαζί έφτασαν 4 φορές το απόλυτο 50 στην βαθμολογία στον τελευταίο γύρο. Ένας συνδυασμός χάρης και δύναμης για τον Ουίλκινς που είχε προβάδισμα σκοράροντας δύο φορές σερί 50 πόντους. Όμως, το κάρφωμά με στυλ «ανεμόμυλου» του χάρισε 45 πόντους αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για τον Τζόρνταν στο τελευταίο του κάρφωμα.

«Είχα σοκαριστεί, εγώ θα τον βαθμολογούσα με 49 ή 50» θα δήλωνε ο Τζόρνταν αργότερα για τη βαθμολογία του αντιπάλου του.

Ο Τζόρνταν χρειαζόταν 49 πόντους για να κατακτήσει τον δεύτερο σερί τίτλο του σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Κατευθύνθηκε στην άλλη άκρη του γηπέδου, πήρε φόρα και… «πέταξε» από την γραμμή των ελευθέρων βολών για το κάρφωμα που θα κάνει τον air Τζόρνταν να μείνει στην ιστορία.

«Είχε φοβερό κάρφωμα πρέπει να το παραδεχτείτε. Αν είναι κάποιος να με κερδίσει ας είναι αυτός» είπε ο Ουίλκινς για τον Τζόρνταν.

Δύο από τους κορυφαίους παίκτες αναμετρήθηκαν τότε σ’ έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς καρφωμάτων κι ερχόμαστε στο…σήμερα. Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο κορυφαίος όλων των εποχών έσβησε 60 κεράκια και ο Ουίλκινς ετοιμάζεται να κρίνει τον 70ο διαγωνισμό καρφωμάτων που θα λάβει χώρα στη Γιούτα στις 17-19 Φεβρουαρίου.



Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0