Retro Stories

Σεΐκ Τιοτέ: Το «σε βρήκα μπαμπά» του γιου του, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ… (video)

Σεΐκ Τιοτέ: Το «σε βρήκα μπαμπά» του γιου του, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ… (video)

Η Άρσεναλ προηγείται με 4-0 απέναντι στη Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και το γήπεδο έχει σιγήσει. Το σκορ μειώνεται, οι «καρακάξες» ζωντανεύουν και μπαίνουν στο ματς και στο 87ο λεπτό ο Τιοτέ ισοφαρίζει με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής. Μερικά χρόνια μετά, ο ποδοσφαιριστής φεύγει από την ζωή. Τίποτα δεν μπορεί να ανατραπεί πλέον!

Είναι αρχές Ιουνίου του 2017 και ο Σεΐκ Ισμαέλ Τιοτέ έχει αφήσει την Premier League για να αγωνιστεί στην Beijing Enterprises, όντας πλέον στα 31 του χρόνια. Η μεγάλη του αγάπη, η Νιούκαστλ αποτελεί παρελθόν από την καριέρα του και ο «αγαπημένος» του συμπαίκτης Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, τον έχει αποχωριστεί από δίπλα του.

Ο Τιοτέ ξεκινά να μην αισθάνεται καλά. Έχει κάποιους πόνους στην καρδιά, κουράζεται πιο εύκολα και δεν νιώθει υγιής. Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου, φεύγει από την ζωή, σκορπώντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ένας Ιβοριανός που ήρθε στην Ευρώπη και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, αναίτια δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, με τον Ιταλό ατζέντη του να επιβεβαιώνει την είδηση λέγοντας συγκλονισμένος:

«Με βαθιά λύπη μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πελάτης μου, Σεΐκ Τιοτέ, έφυγε από τη ζωή νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αφότου κατέρρευσε στην προπόνηση με τον σύλλογό του, Μπέιτζινγκ Έντερπραϊζις. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω προς στιγμήν και ζητούμε σεβασμό για την οικογένειά του σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.»

Τραγική φιγούρα ο μόλις τρίχρονος γιος του Ραφαέλ, ο οποίος ούτε μπορούσε να καταλάβει το μέγεθος της απώλειας, αλλά ούτε και να το διαχειριστεί. Κοιτούσε έναν τοίχο με τα ονόματα των πρώην ποδοσφαιριστών της Νιούκαστλ που έφυγαν από την ζωή και βρήκε το όνομα του πατέρα του.
tiote-goal.jpg

Το «μπαμπά σε βρήκα» αποτέλεσε την χειρότερη φράση που βγήκε από το στόμα κάποιου εκείνες της ημέρες. Όλοι αντιλήφθηκαν τι συνέβη, εκτός από τον γιο του εκλιπόντος που είδε το όνομα του πατέρα του, αλλά δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει την απώλεια.

Το ζήτημα είναι πως τώρα δεν γινόταν να υπάρξει… ανατροπή. Μία ανατροπή που να μην μπορούσε να φανταστεί κανένας, αλλά με κάποιον τρόπο να γινόταν πραγματικότητα. Όπως αυτή του Φεβρουαρίου του 2011, όταν η Άρσεναλ επικρατούσε με 4-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» αλλά εν τέλει ισοφαρίστηκε στο 87ο λεπτό από ένα φοβερό γκολ του Τιοτέ.


Μία από τις πιο δυνατές στιγμές στην ιστορία της Premier League αποτέλεσε… ανάμνηση, με τον Τιοτέ να είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά όλοι να καταλήγουν να θυμούνται την 5η Ιουνίου!  

Ολόκληρη η οικογένεια της Νιούκαστλ «αγκάλιασε» τον Ραφαέλ και μάλιστα του έδωσε μια φανέλα του πατέρα του, που είχε ως μήνυμα το: «Αναπαύσου εν ειρήνη, μπαμπάκα». Η φωτογραφία έγινε viral στα social media, ενώ η μητέρα του Ραφαέλ, Νίκι, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως: «Έχασα την αγάπη της ζωής μου. Αναπαύσου εν ειρήνη Σέϊκ. Τι μπορώ να πω στον γιο μας;»

Μία τραγική ιστορία με πολύ άσχημο τέλος για ολόκληρη την οικογένεια του ποδοσφαιριστή, με τον γιο του να αντιλαμβάνεται μεγαλώνοντας τι έγινε τον Ιούνιο του 2017. Αλλά θα μπορεί να βλέπει για πάντα εκείνο το απόγευμα του Φεβρουαρίου στο γκολ της ισοφάρισης. Τότε που ο μπαμπάς του έκανε ένα ολόκληρο γήπεδο να παραμιλά, με τον Τιοτέ να τρέχει εκστασιασμένος, φορώντας την φανέλα της Νιούκαστλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0