Retro Stories

Τζιανλούκα Βιάλι: Η φωτογραφία που ανέδειξε την... τρέλα του στη Γιουβέντους

Τζιανλούκα Βιάλι: Η φωτογραφία που ανέδειξε την... τρέλα του στη Γιουβέντους

Τα τελευταία χρόνια ο ίδιος δεν έκανε τόσο θόρυβο. Η αρχή, πάντως, της καριέρας του Τζιανλούκα Βιάλι ήταν θορυβώδης. Και... τρελή. Πόσω μάλλον όταν έφτασε στο απόγειο. Έτσι, και σε μία φωτογράφιση της Γιουβέντους.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Αρχές της σεζόν 1994-95. Το δημιούργημα του Μαρσέλο Λίπι παίρνει σάρκα και οστά στο δρόμο για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ιταλία το καλοκαίρι του ’95 και του Champions League το Μάιο του 1996 (μαζί με Σούπερ Καπ Ευρώπης και Διηπειρωτικό Κύπελλο). «Φτασμένος» και έμπειρος ο Τζιανλούκα Βιάλι, αφίχθη το 1992 στο Τορίνο, έπειτα από γεμάτες σεζόν, εντός και εκτός Ιταλίας, με τη Σαμπντόρια. Μερικά χρόνια αργότερα, 30άρης πλέον, ηγέτης ναι, ώριμος επίσης, αν και για το δεύτερο κρατάμε μία... πισινή.

Ουπς, τι θέλαμε και το είπαμε; Μας άκουσε το πειραχτήρι ο Βιάλι. Στα 28 του χρόνια μπαίνει στην τρίτη σεζόν του με τους «μπιανκονέρι». Δίπλα του εξίσου μεγαθήρια όπως οι Μπάτζιο, Περούτσι, Φεράρα, Ντελ Πιέρο, Κόντε, Ντεσάμπ, Ραβανέλι. Διαθέτει το ανάστημα να αποτελεί ηγέτη της ομάδας, να είναι το boss εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε και να φροντίσει για την... ψυχαγώγηση εντός αποδυτηρίων. Τι καλύτερο λοιπόν από μία φωτογράφιση;

Καλοκαίρι του 1994. Ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ στήνονται για την κλασική ομαδική φωτογραφία στις αρχές της σεζόν. Κυρίαρχη σε Ιταλία και Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, η αυτοπεποίθηση, η πίστη, η διάθεση, η αποφασιστικότητα της Γιουβέντους είναι στον ύψιστο βαθμό. Ο Λίπι ήρθε για να βάλει σε ακόμα μεγαλύτερη τάξη ένα στρωμένο σύνολο. Να του προσδώσει το κάτι παραπάνω. Μάλλον στον αγαπητό Τζιανλούκα από την Κρεμόνα, φάνηκε ότι... παραείναι σοβαρά τα πράγματα.

Η δική του λύση για να ελαφρύνει το κλίμα στα του επίσημου της υπόθεσης ήταν απλή. Σε μία από τις προσπάθειες που φωτογράφου να κάνει τη δουλειά του, ο Βιάλι γύρισε, κατέβασε το σορτσάκι του και μας έδειξε τα οπίσθιά του. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, οι περισσότεροι από τα μέλη της «Γηραιάς Κυρίας» υποδέχτηκαν με θέρμη και έντονα χαμόγελα την κίνηση αρχηγού τους.

VIA.png

Προφανώς η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο κλασικό περιοδικό της Panini, αλλά απαθανατίστηκε και παρέμεινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ήταν ΚΑΙ αυτός ο Τζιανλούκα Βιάλι. Μοναδικός!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0