Retro Stories

Τι έγινε τις προηγούμενες φορές που οι «αιώνιοι» μονομάχησαν στις 6 Νοεμβρίου (video)

Τι έγινε τις προηγούμενες φορές που οι «αιώνιοι» μονομάχησαν στις 6 Νοεμβρίου (video)

Άλλες τρεις φορές στο παρελθόν και μάλιστα σε τρία διαφορετικά γήπεδα έχουν κοντραριστεί Ολυμπιακός και Παναθηναικός ακριβώς την ίδια ημερομηνία με αυτή που θα αναμετρηθούν το βράδυ της Κυριακής (6/11). 

Η αρχή έγινε στις 6 Νοεμβρίου του 1966 στο “Απόστολος Νικολαιδης” όταν ο Παναθηναικός του Στέφαν Μπόμπεκ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό του Μάρτον Μπούκοβι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 χάρη σε ένα φοβερό σουτ του Νίκου Γιούτσου μόλις στο 8ο λεπτό και να διευρύνουν το αήττητο σερί επί των “πρασίνων” στα 8 παιχνίδια. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Μπούκοβι έκανε το 3 στα 3 και το σερί έμελλε να σταματήσει μετά από 11 σερί νίκες. Ένα σερί που κράτησε μέχρι την σεζόν 2015-2016 όταν και το έσπασε ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα με 17 νίκες στα πρώτα 17 ματς του πρωταθλήματος.

Μάλιστα αυτή, στις 6 Νοέμβρη του 1966, ήταν και η πρώτη νίκη των Πειραιωτών μέσα στην έδρα των παραδοσιακών τους αντιπάλων σε αγώνα πρωταθλήματος στα χρόνια της Α΄ Εθνικής.



Πέρασαν 22 χρόνια για να αναμετρηθούν οι δύο τους ξανά την ίδια ημερομηνία για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πάλι ο Παναθηναικός ήταν γηπεδούχος όμως τότε χρησιμοποιούσε ως έδρα του το ΟΑΚΑ. Το ματς ηταν εντυπωσιακό με φάσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου και τον Ολυμπιακό να αγγίζει πρώτος το γκολ με το δοκάρι του Τσαντάκη. Λίγο αργότερα, στο 37ο λεπτό μετά την εξαιρετική πάσα του Σαραβάκου, ο Χριστοδούλου ανενόχλητος γύρισε τη μπάλα προς τη μικρή περιοχή και ο Μπανιώτης στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να απαντήσουν στο 78΄ όταν μετά το κόρνερ του Τσαντάκη, ο Μητρόπουλος πήρε τη μάχη στον αέρα από τον Αμπαδιωτάκη και ο Αλεξίου με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ καθώς σχεδόν με την σέντρα ο Σαραβάκος έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο και κέρδισε πέναλτι από τον Τσαλουχίδη. Μάλιστα ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση υπογράφοντας το τελικό 2-1 υπέρ των “πρασίνων”.



Ολυμπιακός και Παναθηναικός αναμετρήθηκαν ξανά στις 6 Νοεμβρίου το 2016 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά γηπεδούχοι ήταν οι “Πειραιώτες” του Πάουλο Μπέντο και φιλοξενούμενοι οι “πράσινοι” του Αντρέα Στραματσόνι. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό όταν μετά το κόρνερ του Φορτούνη ο Μποτία με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. Πέντε λεπτά μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους με τον Σεμπά να σερβίρει και τον Ελγιονούσι να εκτελεί. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε πριν το ημίχρονο με τον Φορτούνη να πιστώνεται την δεύτερη ασίστ του στο ματς, εκτελώντας το φάουλ για την κεφαλιά του Ιντέγε στο 44ο λεπτό.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Παναθηναικός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μποτία στον Βιγιαφάνιες, αλλά ο Λεντέσμα που έστησε τη μπάλα απέναντι από τον Καπίνο, την έστειλε άουτ. Χάρη σε αυτό το τρίποντο και μετά από μόλις 8 παιχνίδια ο Ολυμπιακός εδραιώθηκε στην πρώτη θέση αυξάνοντας την διαφορά στους 7 βαθμούς από τους “πράσινους”. 



Τα… ραντεβού των “αιωνιών” στις 6 Νοεμβρίου:

06.11.1966 ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 0-1 (8΄Γιούτσος )

06.11.1988 ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 2-1 (37΄αυτ. Μπανιώτης, 80΄ πεν. Σαραβάκος - 78΄ Αλεξίου)

06.11.2016 ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 3-0 (21΄Μποτία, 26΄ Ελγιονούσι, 44΄Ιντέγε)


Δημήτρης Σπηλιόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0