Retro Stories

Στο Ολντ Τράφορντ ο Ολυμπιακός του Μίτσελ... βρέθηκε λίγα λεπτά απ' τον παράδεισο (video)

Στο Ολντ Τράφορντ ο Ολυμπιακός του Μίτσελ... βρέθηκε λίγα λεπτά απ' τον παράδεισο (video)
Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον πάγκο του Ολυμπιακού βρήκαν εν τέλη τον Μίτσελ να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο ανατροπής του αγωνιστικού προσώπου. Με αφορμή την επιστροφή ενός παλιού... φίλου, το BN Sports θυμάται την βραδιά του Ολντ Τράφορντ, όπου ο Ισπανός τεχνικός άγγιξε το όνειρο των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων!

Όσοι θυμούνται την πρώτη θητεία του παλαίμαχου σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στον πάγκο των Πειραιωτών, γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα που υπηρέτησαν την συγκεκριμένη θέση. Αποτέλεσε τον προπονητή με τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές βραδιές, αυτές που συνήθως κάνουν τα μικρά παιδιά να «ερωτευτούν» έναν σύλλογο...
mi_2.jpg

Αξέχαστη θα μείνει στους φίλους του Ολυμπιακού η εμφάνιση στις Βρυξέλλες με το χατ τρικ του Μήτρογλου απέναντι στην Άντερλεχτ, όπως και η επικράτηση επί της Μπενφίκα στο Γ. Καραϊσκάκης με τον μαγικό Ρομπέρτο. Αποκορύφωμα εκείνης της ευρωπαϊκής πορείας οι νοκ άουτ αναμετρήσεις απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φλεβάρης του 2014 και οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο Φάληρο την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Ανέλπιστα, σε μία αναμέτρηση βγαλμένη από παραμύθι, η ομάδα του Μίτσελ έκανε το ιδανικό παιχνίδι και κατόρθωσε να ρίξει στο καναβάτσο τους «Κόκκινους Διαβόλους». Την αρχή έκανε ο Τσόρι με ευφυέστατη προβολή και το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ζοέλ Κάμπελ, σημειώνοντας ένα γκολ ποίημα έπειτα από περίτεχνη ενέργεια.

Ώσπου έφτασε η ώρα του δεύτερου σκέλους, στο «Θέατρο των Ονείρων», με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται περίπου 90 λεπτά μακριά από την πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Και εκεί πήγαν όλα στράβα... Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, κατόρθωσε να σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο (σ.σ. κεφαλιά, πέναλτι, απευθείας εκτέλεση φάουλ), την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν μοναδικές ευκαιρίες για γκολ. Αποκορύφωμα η διπλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου, όπου ο Ντε Χέα κατέβασε ρολά. Κεφαλιά ψαράκι του Φουστέρ και απόκρουση εξ επαφής, με τον Ντομίνγκεζ να παίρνει το ριμπάουντ και τον Ισπανό πορτιέρο να του βάζει στοπ.
\

Κάπως έτσι λοιπόν ο μεγάλος πόθος, έμεινε πόθος, η Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και στέρησε την εκτός των συνόρων «ερυθρόλευκη» συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση η ιστορία έγραψε και η σεζόν 2013/2014 έμεινε ανεξίτηλη για τις σπουδαίες ευρωπαϊκές παραστάσεις, αλλά και για αυτό το αν που έμεινε για πάντα αναπάντητο στο παγωμένο Μάντσεστερ.

Επιστροφή στο σήμερα με τον Μίτσελ να έρχεται στον Ολυμπιακό υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Στόχος του να σώσει ότι σώζεται, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ποιοτικό υλικό που διαθέτει και ποιος ξέρει... σε περίπτωση που παραμείνει στο τιμόνι, μπορεί οι φίλοι του συλλόγου να αναβιώσουν τις προ οκταετίας ιστορικές εμφανίσεις.
159_1.jpg

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0