Retro Stories

Η μοναδική πρεμιέρα της Μπάγερν στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου, ήταν κόντρα στους «αετούς»

Η μοναδική πρεμιέρα της Μπάγερν στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου, ήταν κόντρα στους «αετούς»

Μπάγερν Μονάχου και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναμένεται να δώσουν τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής Bundesliga, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο…

Από το 2002 η διοργανώτρια αρχή της Bundesliga έχουν επιλέξει να αγωνίζεται η πρωταθλήτρια ομάδα της προηγούμενης σεζόν στην πρεμιέρα της νέας. Φυσικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συνεχώς την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα, καθώς οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει δέκα συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Φέτος θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα κόντρα στους αετούς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και το BN Sports γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται την προηγούμενη φορά που οι δύο ομάδες είχαν ανοίξει την αυλαία της Bundesliga και μάλιστα στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου.

Η μοναδική πρεμιέρα της στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου

Οι Βαυαροί εκείνη τη σεζόν αγωνίζονταν ακόμα στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου καθώς η Allianz Arena βρισκόταν υπό κατασκευή. Το εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στην Άιντραχτ την 1η Αυγούστου του 2003 αποτελεί την μοναδική πρεμιέρα της ομάδας του Μονάχου στο συγκεκριμένο γήπεδο.

MUNICH, GERMANY - AUGUST 01:  1. Bundesliga 03/04, Muenchen; FC Bayern Muenchen - Eintracht Frankfurt 3:1; Vorstandsvorsitzender Bayern Muenchen AG Karl-Heinz RUMMENIGGE, Kind mit der Meisterschale, DFL Praesident Werner HACKMANN  (Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)

Από το 1972, όταν και χτίστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων εκείνης της χρονιάς, το Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου αποτέλεσε την έδρα της βαυαρικής ομάδας μέχρι και το 2005, όταν μετακόμισε στη νεότευκτη Allianz Arena. Κάτι το γεγονός ότι για πολλούς θεατές το κρύο τον χειμώνα ήταν ανυπόφορο λόγω της έλλειψης στεγάστρου στο μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων, κάτι η μεγάλη απόσταση του αγωνιστικού χώρου από τις κερκίδες λόγω του στίβου, έκαναν την ανάγκη δημιουργίας ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή, επιτακτική.

MUNICH, GERMANY - AUGUST 01:  1. Bundesliga 03/04, Muenchen; FC Bayern Muenchen - Eintracht Frankfurt 3:1; Aufstellung  (Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)

H Allianz Arena, άνοιξε τις πύλες του στις αρχές της σεζόν 2005–06 και έκτοτε αποτελεί την έδρα της Μπάγερν αλλά και της Μόναχο 1860, όντας ένα από τα πιο υπερσύγχρονα γήπεδα του κόσμου.

Χωρίς να ιδρώσει

Οι πρωταθλητές Γερμανίας την προηγούμενη σεζόν, ξεκίνησαν τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο, μιας και δεν βρήκαν καμία αντίσταση από τους παίκτες της Άιντραχτ. Από πολύ νωρίς έδειξαν τις διαθέσεις τους και χρειάστηκαν μόλις ένα ημίχρονο για να πάρουν το τρίποντο σε ένα κατάμεστο Olympiastadion. Ο Ζε Ρομπέρτο με σουτ από τα 17 μέτρα μόλις στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Σαλιχάμιτζιτς έδωσε αέρα δύο γκολ στην ομάδα του, η οποία δεν έλεγε να σταματήσει.

Το 3-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά, με σκόρερ τον εμβληματικό Κλαούντιο Πιζάρο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους και το μόνο που κατάφεραν σε εκείνο το ματς είναι να πετύχουν ένα γκολ με τον Σκέλα στο 69’.

Σεζόν που ξεκίνησε ονειρικά και τελείωσε… εφιαλτικά

Η σεζόν 2003-04 αν και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Βαυαρούς, οι οποίοι ήθελαν να κρατήσουν τα εγχώρια σκήπτρα μιας και είχαν κάνει το νταμπλ την προηγούμενη χρονιά, εντούτοις εξελίχθηκε σε παταγώδης αποτυχία. Το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε την Μπάγερν Μονάχου χωρίς τίτλο, με τους Βαυαρούς να μένουν στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο και  εν τέλει νταμπλούχο εκείνη τη σεζόν, Βέρντερ Βρέμης. Το μεταξύ τους παιχνίδι δύο στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ήταν αυτό που καθόρισε και τον τίτλο με την φοβερή ομάδα του Τόμας Σάαφ να κερδίζει μέσα στην έδρα των Βαυαρών με 3-1!

Ακόμα πιο εφιαλτική ήταν η σεζόν για την Άιντραχτ, η οποία κατέλαβε την 16η θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από την 15η Καϊζερσλάουτερν και είπε «αντίο» στην κατηγορία.




Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0