Retro Stories

Τα «πάντσερ» διαλύουν τους Βραζιλιάνους με 7-1 και ποδοπατούν τα όνειρά τους! (video)

Τα «πάντσερ» διαλύουν τους Βραζιλιάνους με 7-1 και ποδοπατούν τα όνειρά τους! (video)

Σαν σήμερα, το 2014, η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Γερμανία στο Μπέλο Οριζόντε για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και διασύρεται από την παρέα του Γιόακιμ Λεβ με 7-1 οδηγώντας ολόκληρη τη χώρα σε «εθνικό πένθος». 

Ήταν 8 Ιουλίου 2014, όταν η «Σελεσάο» ετοιμαζόταν να μονομαχήσει με την εθνική Γερμανίας στο στάδιο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε, υπό τα βλέμματα 58 χιλιάδων φιλάθλων αλλά και ολόκληρης της υφηλίου, σε ένα παιχνίδι που από γιορτή μετατράπηκε σε… εφιάλτη. 

Η ιστορία πίσω από το Μουντιάλ της Βραζιλίας και οι πορείες των δύο ομάδων 
2014-07-07-oBRAZILGARBAGE900.jpg

Η Βραζιλία ανέλαβε να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, μία απόφαση, η οποία όπως ήταν λογικό προκάλεσε αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό της χώρας. Η οικονομική της κατάσταση δεν ενεδείκνυτο για δημόσια επένδυση τέτοιου μεγέθους. Δυστυχώς, ο οικονομικός απολογισμός απέδειξε την ματαιότητα της επένδυσης. Συγκεκριμένα, το κράτος της Βραζιλίας επένδυσε περίπου 14 δις ευρώ σε ανεγέρσεις, ανακατασκευές γηπέδων, αεροδρομίων και υποδομών, με τα έσοδα να μην ξεπερνούν τα έξι δις. Το έλλειμμα άγγιζε τα 8 δις!

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, το κλίμα ήταν γιορτινό, σε μία χώρα που ζει και «αναπνέει» για το άθλημα. Μάλιστα, εξίσου καλό ήταν και το θέαμα εντός γηπέδων, με πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις, ικανές να «χτίσουν» ένα αξιομνημόνευτο Μουντιάλ. Έχοντας περάσει ως πρώτες στους ομίλους τους με επτά βαθμούς, η Βραζιλία απέκλεισε Χιλή, Κολομβία και η Γερμανία τις Αλγερία και Γαλλία στα νοκ-άουτ. Αμφότερες, πήραν τα «χρυσά» εισιτήρια και συναντήθηκαν στον ημιτελικό για μία «μάχη» ανάμεσα σε δύο ομάδες που μετρούσαν μαζί οκτώ Παγκόσμια τρόπαια!

Η «μαύρη» σελίδα 
3249883-Brazil-score.jpg

Παρά την απώλεια του Τιάγκο Σίλβα και του αστέρα της ομάδας των «Σελεσάο», Νεϊμάρ, ο οποίος είχε υποστεί έναν τραγικό τραυματισμό στη μέση, στον αγώνα με την Κολομβία, η αναμέτρηση αναμενόταν να κριθεί στις λεπτομέρειες και ο νικητής θα έπρεπε να… ματώσει για να προκριθεί. Όμως, όπως φάνηκε και στην συνέχεια, τα «πάντσερ» είχαν άλλη άποψη. Ένα μισάωρο ήταν αρκετό για τους Γερμανούς που έκαναν «φύλλο και φτερό» την άμυνα των γηπεδούχων, σκοράροντας πέντε γκολ! Μόλις στο 29’, η ομάδα του Λεβ νικούσε με πέντε γκολ διαφορά και είχε κάνει τους Βραζιλιάνους να επαναφέρουν μνήμες του… 1950. Όπως είπε και μετά την λήξη του αγώνα ο Ματς Χούμελς, οι φιλοξενούμενοι δεν πίεσαν για να διευρύνουν ακόμα παραπάνω το σκορ, ωστόσο ο Αντρέ Σίρλε με δύο πολύ ωραία τέρματα έκανε το 7-0 και τα συναισθήματα στο γήπεδο είχαν φτάσει στα άκρα. 
144053-sfixysgcbu-1594182724.jpg

Πλήρης ταπείνωση για τους δακρυσμένους Βραζιλιάνους και «πάρτι» από την πλευρά των Γερμανών που περίμεναν ήδη ως φαβορί τον νικητή του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα σε Αργεντινή και Ολλανδία. Μάλιστα, εξίσου μοναδικό ήταν και το γκολ του Όσκαρ στο 90΄ για το τελικό 7-1, με τον Μάνουελ Νόιερ να ξεσπάει στους συμπαίκτες του και τους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας να προσεύχονται με δάκρυα στα μάτια τους. Αδιαμφισβήτητα, εκείνη την ημέρα, η πλειονότητα των φιλάθλων παρακολούθησε πρωτόγνωρα σκηνικά που θα μείνουν ανεξίτηλα στις μνήμες όλων.  Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα υπενθυμίζει πάντα πως η πεντάκις Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βραζιλία θα πρέπει πάθη θυσία να εξιλεωθεί στα επόμενα Μουντιάλ

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0