Retro Stories

Δέκα παίκτες που έχεις ξεχάσει ότι έχουν περάσει από την Ελλάδα!

Δέκα παίκτες που έχεις ξεχάσει ότι έχουν περάσει από την Ελλάδα!

Το BN Sports θυμάται δέκα παίκτες εγνωσμένης αξίας, με καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Euroleague (ή του NBA) που στα πρώτα τους βήματα πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ώρα για αναδρομή στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Το BN Sports ανοίγει παλιά άλμπουμ φωτογραφιών και βρίσκει στιγμιότυπα γνωστών παικτών που είχες ξεχάσει ότι έχουν περάσει από τη χώρα μας για να κάνουν το... αγροτικό τους. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά (σσ. η σειρά είναι τυχαία).

Τζέιμς Νάναλι – Καβάλα (2012)

Η Καβάλα ήταν η πρώτη επαγγελματική στέγη του Τζέιμς Νάναλι το 2012, λίγο αφότου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Σάντα Μπάρμπαρα. Ωστόσο, ο 31χρονος πια γκαρτ δεν μακροημέρευσε στη χώρα μας, αφού αποχώρησε από τους «Αργοναύτες» μετά από δύο μόλις αγώνες στην Basket League. Να θυμίσουμε ακόμα, ότι προπονητής της Καβάλας ήταν τότε ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης. Ο Νάναλι αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ έχει περάσει ακόμα από Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι Μιλάνο, μετρώντας ακριβώς 100 παρουσίες στην Euroleague μέχρι στιγμής.

nunnaly_kavala.jpg

Οθέλο Χάντερ – Ηλυσιακός (2010), Ολυμπιακός (2014-16)

Φαντάζομαι πως όλοι θυμάστε τη θητεία του Οθέλο Χάντερ στον Ολυμπιακό, με τον οποίο και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Όμως, ο Αμερικανός σέντερ είχε συστηθεί στο ελληνικό κοινό πολύ πριν βάλει τα «ερυθρόλευκα». Ήταν το 2010, όταν και αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ηλυσιακού. Σε 9 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 10.3 πόντους και 7.4 ριμπάουντ, δείχνοντας από νωρίς τα πλούσια προσόντα του.

hunter_ilisiakos.jpg

Μπράιαντ Ντάντσον – Άρης (2010-11), Ολυμπιακός (2013-15)

Παρεμφερές το σκηνικό και με τον Μπράιαντ Ντάντσον, ο οποίος έκανε... όνομα αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό, αλλά είχε κάνει εμφάνιση στα ελληνικά παρκέ κάποια χρόνια νωρίτερα, ως παίκτης του Άρη. Ο βαπτισμένος πια Έλληνας Ντάντσον, με νονό τον Κώστα Σλούκα και σύζυγο την Άννα Καβάσιλα, είχε παραμείνει στον «Αυτοκράτορα» μέχρι τα μέσα εκείνης της σεζόν μετρώντας 6.1 πόντους και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 13 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, προτού μετακομίσει στην ιταλική Βαρέζε.

dunston_aris.jpg

Πι Τζέι Τάκερ – Άρης (2010-11)

Ο περσινός πρωταθλητής του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, Πι Τζέι Τάκερ, προτού κάνει πολυετή καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχε υπάρξει συμπαίκτης με τον Ντάντσον στον Άρη. Με τους «κιτρινόμαυρους» η στατιστική του έγραφε 12.2 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 2.0 ασίστ κατά μέσο όρο.

pjtucker_aris.jpg

Σκότι Ουίλμπεκιν – ΑΕΚ (2015)

Κίτρινα φοράει από το 2018 που αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κίτρινα φορούσε και στο πέρασμά του από την Ελλάδα ο Σκότι Ουίλμπεκιν. Στα 9 παιχνίδια που έδωσε ως παίκτης της ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15 (σσ. αφού είχε παίξει πρώτα στην Αυστραλία) ο Αμερικανός γκαρντ είχε πετύχει συνολικά 72 πόντους, είχε κατεβάσει 21 ριμπάουντ και είχε μοιράσει 35 ασίστ.

wilbekin_aek.jpg

Κένι Γκάμπριελ – Ρέθυμνο (2013-14), Παναθηναϊκός (2016-18)

Πιθανώς πολύ να έχετε συνδέσει το όνομα του Κένι Γκάμπριελ με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο πέρασε μια διετία, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο, η πρώτη παρουσία του επί ελληνικού εδάφους ήταν με το Ρέθυμνο. Μάλιστα, οι τότε εμφανίσεις του με τους Κρητικούς ήταν αρκετά εντυπωσιακές. Σε 26 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 12.8 πόντους και 9.3 ριμπάουντ (σσ. είχε αναδειχθεί κορυφαίος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος).

gabriel_rethymno.jpg

Ντέβιν Σμιθ – Πανελλήνιος (2009-10)

Ο βετεράνος φόργουορντ της Μακάμπι και της Φενέρμπαχτσε, είχε περάσει τη σεζόν 2009-10 στη χώρα μας, με τη φανέλα του Πανελληνίου. Ο απολογισμός ήταν 13.2 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ και 1.9 τελικές πάσες σε 23 αναμετρήσεις.

smith_panellinios.jpg

Μάικλ Έρικ – Πανελευσινιακός (2014), ΑΕΚ (2016)

Ο Νιγηριανός σέντερ γυροφέρνει την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Από τις θητείες του στον Πανελευσιανό και την ΑΕΚ, μέχρι και τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη πέρσι, αλλά και με την Ουνικάχα Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

eric_aek.jpg

Έρικ ΜακΚόλουμ – Απόλλων Πάτρας (2012-13), Πανιώνιος (2013-14)

Δύο χρονιές, με δύο διαφορετικές ομάδες πέρασε στην Ελλάδα στα νιάτα του ο Έρικ ΜακΚόλουμ. Πρώτα πέρασε από τον Απόλλωνα Πάτρας και έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του «Ιστορικού», με τον οποίο είχε αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ της Basket League, χάρις στους 620 πόντους που είχε σημειώσει σε 35 παιχνίδια. Η έφεσή του στο σκοράρισμα έχει μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα των ετών, αφού ο 34χρονος πια γκαρντ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του Eurocup φέτος με 235 πόντους σε 10 ματς.

mccolum_apollon.jpg

Βλάντιμιρ Μίτσοφ – Πανιώνιος (2009)

Συμπαίκτης με τον Κέντρικ Πέρι στη Μπουντούτσνοστ θα είναι από εδώ και στο εξής ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, ο οποίος είχε κάνει το... αγροτικό του στην Ελλάδα, καταγράφοντας 6 συμμετοχές με τη φανέλα του Πανιωνίου. Ο Σέρβος φόργουορντ είχε τότε 9.0 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ.

Bασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0