Πρόσωπα

Χοσέλου: Πώς μία λύση ανάγκης γίνεται... άσος στο μανίκι! (video)

Χοσέλου: Πώς μία λύση ανάγκης γίνεται... άσος στο μανίκι! (video)

Μπορεί ένας «33χρονος Ισπανός φορ, δανεικός από την Εσπανιόλ», να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί, για έναν σύλλογο όπως η Ρεάλ Μαδρίτης; Να ξεπερνάει αριθμούς των Ροντρίγκο και Βινίσιους; Ίσως δεν το περίμενε κανείς, αλλά ναι, μπορεί!

Απλά, κυνικά και αθόρυβα, η Ρεάλ Μαδρίτης «πέρασε» από την έδρα της Χετάφε (01/02, 2-0). Μεγάλος πρωταγωνιστής -φυσικά- ο Χοσέλου, που με δύο δικά του γκολ, «καθάρισε» το ματς και έστειλε τους Μαδριλένους, στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τέσσερις μήνες, έως ότου βρει ξανά δίχτυα στη La Liga. Παρέμεινε συνεπέστατος βέβαια, σε Copa del Rey και Champions League, με πέντε γκολ, σε επτά ματς, συνολικά, και στις δύο διοργανώσεις.

Και στο πρωτάθλημα, πάντως, παρά την «αποχή» από το γκολ, είναι κομβικός! Για την ακρίβεια, είναι τόσο κομβικός στο σκοράρισμα, που ξεπερνά τους αριθμούς των Ροντρίγκο και Βινίσιους Τζούνιορ!

Κι όμως, ο Χοσέλου έχει επτά γκολ σε 1034 αγωνιστικά λεπτά, κάτι που σημαίνει, πως βρίσκει δίχτυα ανά 147'! Ο Ροντρίγκο, με τα ίδια γκολ, χρειάζεται περίπου 221', ενώ ο Βινίσιους, με ένα λιγότερο, θέλει 171' κατά μέσο όρο!

Η ηλικία του, το «άχαρο» στιλ του, αλλά και το γεγονός πως ήρθε ως μία λύση ανάγκης στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχουν στρέψει και ούτε θα στρέψουν, τα «φώτα» προς το μέρος του.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, ο μόνος παίκτης που σκοράρει περισσότερο και συχνότερα από τον Χοσέλου, είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, των 14 γκολ σε 19 ματς πρωταθλήματος.

Κι αυτό είναι τιμητικό για έναν «33χρονο Ισπανό φορ, δανεικό από την Εσπανιόλ», όπως γραφόταν υποτιμητικά για τον Χοσέλου, όταν φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0