Πρόσωπα

Το τελευταίο γκολ του Πέρεθ, «σήκωσε» τον Μέσι, για να... γλυτώσει την Μπαρτσελόνα! (video)

Το τελευταίο γκολ του Πέρεθ, «σήκωσε» τον Μέσι, για να... γλυτώσει την Μπαρτσελόνα! (video)

Και πώς να μην το πανηγυρίσει ο Πέρεθ; Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια, από ένα τέτοιο γκολ για τον ίδιο! Και εκείνο, δεν ήταν απλώς «γκολάρα», αλλά έχει μπόλικη -και ελληνική- ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το πρώτο, πολυπόθητο γκολ στο Περιστέρι, με ένα ασυνήθη ύποπτο: τον Ρουμπέν Πέρεθ!

Ο 34χρονος Ισπανός χαφ, σκόραρε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη ρεβάνς με τον Ατρόμητο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, και μάλιστα, ήταν το πρώτο του γκολ σε κανονική ροή αγώνα, έπειτα από έντεκα ολόκληρα χρόνια!

Είχε μεσολαβήσει ένα στη La Liga, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν 2019/20, μέσω εύστοχης εκτέλεσης πέναλτι για τη Λεγανές, κόντρα στη Βαλένθια.



Το αμέσως προηγούμενο, ήταν στις 5 Μαΐου του 2013, με την Μπέτις, του νυν προπονητή του ΟΦΗ, Πέπε Μελ, να ετοιμάζεται να κάνει... κηδεία στην Μπαρτσελόνα, μέσα στο Καμπ Νου! Ήταν, μάλιστα, το πρώτο του, σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας!

Ο Παβόν είχε «ανοίξει» το σκορ μόλις 2ο λεπτό και ο Αλέξις Σάντσες, είχε ισοφαρίσει στο 9ο.

Στο 43', όμως, η «οβίδα» του Ρουμπέν Πέρεθ άνοιγε τον δρόμο για ένα τεράστιο «διπλό».



Εν τέλει, ο Νταβίντ Βίγια ισοφάρισε στο 56', ο Λιονέλ Μέσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, για να σώσει την παρτίδα, όπως και έκανε, σκοράροντας στο 60' και στο 71', για το τελικό 4-2 υπέρ των «μπλαουγκράνα».

Κάπως έτσι, διατήρησαν την απόσταση των 11 βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, και ουσιαστικά, ήθελαν άλλον έναν στα εναπομείναντα ματς, για να «κλειδώσουν» την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως κι έκαναν την αμέσως επόμενη αγωνιστική, με «διπλό» μέσα στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0