Πρόσωπα

Βίκτορ Οσιμέν: Το διαμάντι δεν ξεχνά, επέστρεψε στη γειτονιά του να παίξει μπάλα και να βοηθήσει… (video)

Βίκτορ Οσιμέν: Το διαμάντι δεν ξεχνά, επέστρεψε στη γειτονιά του να παίξει μπάλα και να βοηθήσει… (video)

Βρέθηκε ξανά στα λημέρια που μεγάλωσε. Έπαιξε ποδόσφαιρο με παλιόφιλους, φορώντας την αγωνιστική στολή της Νάπολι. Βοήθησε συντοπίτες του, ήρθε κοντά σε παιδιά που τον θαυμάζουν. Ο Βίκτορ Οσιμέν είναι ένα διαμάντι που έδειξε ότι παρά την επιτυχία του, δεν ξεχνά από πού προέρχεται…

Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Εκείνος ξεχώρισε, ζει τ’ όνειρο, καταφέρνει πράγματα, βιώνει στιγμές που τις σκεφτόταν και στις οποίες στόχευε έντονα από μικρό παιδί. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του και τον μόχθο με τον οποίο συνέχιζε να προπονείται και να παίζει κόντρα στις δυσκολίες.

Όντας πλέον Πρωταθλητής Ιταλίας με την Νάπολι, οδηγώντας τους «παρτενοπέι» στον πρώτο τους τίτλο έπειτα από την εποχή του Μαραντόνα, τρεις δεκαετίες αργότερα και έχοντας καταφέρει να θεωρείται ένας από τους πιο «καυτούς» στράικερ παγκοσμίως, ο Οσιμέν… βρέθηκε ξανά στο Λάγος της Νιγηρίας.

Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Και το έκανε με τεράστια χαρά και με καμάρι. Και φυσικά εκεί οι συμπατριώτες του, έδειξαν από την πρώτη στιγμή πόσο υπερήφανους τους έχει κάνει και πόσο τον θαυμάζουν που πετυχαίνει τόσα πράγματα και τους προσφέρει στιγμές ευφορίας και συγκίνησης.

Ο Οσιμέν επισκέφθηκε την παλιά του γειτονιά, έπαιξε ποδόσφαιρο με παλιόφιλους φορώντας την αγωνιστική στολή της Νάπολι, συνάντησε παιδιά που στα μάτια τους είναι το απόλυτο ίνδαλμα και ήταν… όπως παλιά. Χαμογελαστός, προσιτός, ένας απ’ όλους αυτούς.

Και το πιο σημαντικό; Τώρα μπορεί να προσφέρει πίσω στην κοινότητα του Λάγος, πράγματα που φυσικά στην Ευρώπη θεωρούνται αυτονόητα.

Συνείσφερε στα σχολεία, στα νοσοκομεία και πρόσφερε οικονομική βοήθεια σε πολλές οικογένειες, φροντίζοντας ώστε να βελτιώσει έστω και στο ελάχιστο τις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων του. Και αυτά είναι τα σπουδαιότερα «γκολ» που θα μπορούσε να πετύχει… 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0