Πρόσωπα

Πάουλο Ντιμπάλα: Ο 5ος Αργεντινός που σκοράρει σε τελικό Europa League/Κυπέλλου UEFA! (video)

Πάουλο Ντιμπάλα: Ο 5ος Αργεντινός που σκοράρει σε τελικό Europa League/Κυπέλλου UEFA! (video)

Οιωνός τίτλου για τη Ρόμα! Ο Πάουλο Ντιμπάλα έδωσε το προβάδισμα στους «τζιαλορόσι» στον τελικό του Europa League απέναντι στη Σεβίλλη και μπήκε έτσι σε ένα πολύ κλειστό γκρουπ με τέσσερις ακόμα συμπατριώτες του που όλοι κατέκτησαν το τρόπαιο.

Γκολ από πόδι Αργεντινού βρήκε η Ρόμα, η οποία πήρε το προβάδισμα στον τελικό του Europa League απέναντι στη Σεβίλλη στο 35ο λεπτό του αγώνα.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήταν εκείνος που νίκησε τον Μπόνο και έβαλε σε θέση οδηγού τους «τζιαλορόσι» με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μαντσίνι.


Ο «Λα Χόγια» έτσι, έγινε μόλις ο 5ος Αργεντινός που βρίσκει δίχτυα σε τελικό Europa League/Κυπέλλου UEFA και μάλιστα 24 χρόνια μετά τον τελευταίο.

Εκείνος ήταν ο Ερνάν Κρέσπο το 1999, ο οποίος επίσης είχε «ανοίξει» το σκορ για την Πάρμα εις βάρος της Μαρσέιγ, με τους Ιταλούς να κατακτούν εν τέλει τον τίτλο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1998, ο Χαβιέρ Ζανέτι είχε επίσης πετύχει γκολ στο 3-0 της Ίντερ κόντρα στη Λάτσιο.

Στη λίστα φυσικά περιλαμβάνεται Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος το 1989 είχε σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι της Νάπολι απέναντι στη Στουτγκάρδη, με τους «παρτενοπέι» εν τέλει να κατακτούν τον τίτλο.

Ο πρώτος Αργεντινός ωστόσο που βρήκε δίχτυα σε τελικό της διοργάνωσης και ο μόνος που το έκανε σε δύο διαφορετικές σεζόν, ήταν ο Χορχέ Βαλντάνο. Τόσο το 1985, όσο και το 1986 μπήκε στον πίνακα των σκόρερ και οδήγησε στη Ρεάλ Μαδρίτης σε ισάριθμες κατακτήσεις απέναντι σε Βιντεότον και Κολωνία αντίστοιχα. Μάλιστα, το γκολ κόντρα στους Ούγγρους το πέτυχε λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Πούσκας Αρίνα που σκόραρε φέτος ο Ντιμπάλα.

 

Αναλυτικά η λίστα:

Χόρχε Βαλντάνο (1985, 1986)

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (1989)

Χαβιέρ Ζανέτι (1998)

Ερνάν Κρέσπο (1999)

Πάουλο Ντιμπάλα (2023)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0