Πρόσωπα

Ο Σουρλής του Ολυμπιακού πήγε στη Φορτούνα Σιτάρντ για να αντικαταστήσει τον παίκτη που ήθελαν οι… Πειραιώτες

Ο Σουρλής του Ολυμπιακού πήγε στη Φορτούνα Σιτάρντ για να αντικαταστήσει τον παίκτη που ήθελαν οι… Πειραιώτες

Ο δανεισμός του Βασίλη Σουρλή από τον Ολυμπιακό στην Φορτούνα Σιτάρντ προσφέρει ένα πολύ ιδιαίτερο και γεμάτο… ερωτηματικά ντόμινο και το BN Sports σας το παρουσιάζει.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Είναι γνωστό πως η Ολλανδία αποτελεί η ιδανική χώρα για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή και τα παράδειγματα δεν είναι λίγα. Το ολλανδικό πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία στους αθλητές της χώρας μας να εξελιχθούν ή να αναγεννηθούν και ο Βασίλης Σουρλής ψάχνει κάτι και από τα δύο.

Ο 20χρονος μέσος προτίμησε να αφήσει την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και να ταξιδέψει στη Φορτούνα Σιτάρντ ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του ως δανεικός. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μεταγραφή, προκαλεί αρκετό… προβληματισμό αφού προκαλεί ένα ιδιαίτερο ντόμινο και το BN Sports θα σας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται.

Το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για Φλέμινγκ…

Στην αρχή του φετινού καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός άνοιξε πολλά μεταγραφικά μέτωπα ώστε να βρει αυτό που θέλει σε όλες τις θέσεις. Μία από αυτές που κοιτάει είναι του χαφ, όπου ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε έναν παίκτη για τη θέση 6-8 αλλά και 10. Ουσιαστικά ένα… πολυεργαλείο στη μεσαία γραμμή που θα τα έκανε όλα, για αυτό και είχε επαφές με τον Έρικ Γκουτιέρες, όπως σας είχε αποκαλύψει το BN Sports.

Ένας από τους παίκτες που απασχόλησαν τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ ήταν και ο Ζιαν Φλέμινγκ. Χωρίς να είναι σίγουρο αν όντως ο Ολυμπιακός είχε μπει τόσο δυναμικά στην υπόθεσή του, το όνομα του 24χρονου μέσου ακούστηκε έντονα και για αρκετό καιρό. Εν τέλει, ο Ολλανδός άσος κατέληξε στη Μίλγουολ, η οποία έκανε την υπέρβαση και έβγαλε από τα ταμεία της 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Να θυμίσουμε πως πέρσι είχε δώδεκα γκολ και τέσσερις ασίστ στην Ολλανδία.

Η ελληνική… αδυναμία της Φορτούνα Σιτάρντ.

Από την άλλη, ο Βασίλης Σουρλής δεν είναι τυχαία επιλογή της Φορτούνα Σιτάρντ. Ο ολλανδικός σύλλογος είναι μία ομάδα που κοιτάει αρκετά την ελληνική αγορά, εξού και ο συνωστισμός Ελλήνων παικτών τα τελευταία χρόνια, όπως ο Λάζαρος Λάμπρου, ο Δημήτρης Σιόβας ή ο Ανδρέας Σάμαρης. Ο 20χρονος χαφ του Ολυμπιακού είναι ακόμη μία περίπτωση που ψάχνει στην Ολλανδία την εκτόξευση του… Τσιμίκα και όχι άδικα.

Το ταλέντο του είναι γνωστό και από την στιγμή που η ομάδα έμεινε στην κατηγορία, αποτελεί μία εξαιρετική λύση για τον ταλαντούχο μέσο. Να θυμίσουμε πως στον Ολυμπιακό δεν είχε κύριο λόγο στην πρώτη ομάδα αλλά και στη δεύτερη που αγωνιζόταν στη SuperLeague 2. Ο δανεισμός του φέρνει χαμόγελα για να πάρει συμμετοχές ο νεαρός άσος αλλά και… ερωτηματικά για τον παρακάτω λόγο.

Το (τρομερό) κοινό στοιχείο με Φλέμινγκ και η… οψιόν!

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Ο Φλέμινγκ ήταν στη λίστα του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και το κόστος του έφτανε τα 2,5 εκατ. ευρώ. Δεν τα έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» αλλά εφόσον τα έδιναν, τότε θα τον έκαναν δικό τους. Καλώς μέχρι εδώ, αλλά το απίστευτο, έρχεται από τον ολλανδικό σύλλογο. Ο Βασίλης Σουρλής μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Είναι κυρίως 8άρι αλλά κάλλιστα καλύπτει τη θέση του 10 και του 6.

Έτσι, οι Ολλανδοί βλέπουν στο πρόσωπό του, τον αντικαταστάτη του Φλέμινγκ. Αυτό υποστηρίζουν και τα ολλανδικά ΜΜΕ άλλωστε. Βλέπουν τον 20χρονο άσο να μπορεί να καλύψει το κενό του 24χρονο μέσου και, μάλιστα, με τον καλύτερο τρόπο. Οπότε, ο Ολυμπιακός παραχώρησε δανεικό έναν παίκτη του για να καλύψει το κενό του ποδοσφαιριστή που… ήθελε.

Δηλαδή ο Σουρλής θεωρείται για τους Ολλανδούς «έτοιμος» να μπει στα παπούτσια του Φλέμινγκ, τον οποίο θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός με ένα μεγάλο ποσό για αντάλλαγμα. Το ντόμινο ολοκληρώνεται με την οψιόν αγοράς. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τοποθετήσει για το επόμενο καλοκαίρι, μία ρήτρα αγοράς για τον ολλανδικό σύλλογο, ύψους 2,5 με 3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή όσα πήρε από τον Φλέμινγκ, να δοθούν για τον Σουρλή εφόσον τους αρέσει. Τελικά, ίσως ο ταλαντούχος άσος, που τρέλανε τους Πορτογάλους, χρειαζόταν μία ευκαιρία ( ; )

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0