Πρόσωπα

Η διάθεση του Πογέτ «απογειώνει» και την Εθνική Ελλάδας (video)

Η διάθεση του Πογέτ «απογειώνει» και την Εθνική Ελλάδας (video)

Η πρώτη προπόνηση του Γκουστάβο Πογέτ με τα προπονητικά της Εθνικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Το BN Sports καταγράφει την αρχική εντύπωση που είναι το κατάλληλο… εξώφυλλο για ένα ιδανικό «παραμύθι»!

«Ποτέ μην κρίνεις κάποιον άνθρωπο από την πρώτη γνωριμία, γιατί βλέπεις το εξώφυλλο και όχι το περιεχόμενο» έλεγε ο απλός λαός. Από τη μία έχει δίκιο, από την άλλη άδικο. Στη μέση λύση δεν υπάρχει, ωστόσο το παραπάνω σλόγκαν πάει και την καλή πρώτη εντύπωση αλλά και την κακή. Ίσως, στην περίπτωση του Γκουστάβο Πογέτ, το εσωτερικό του «βιβλίου», να είναι η σπίθα στην αναγέννηση της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Ουρουγουανός προπονητής πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση ντυμένος στα χρώματα της χώρας μας και γνώρισε την αρχική «φουρνιά» παικτών που υπολογίζει για τα δύο φιλικά με Ρουμανία και Μαυροβούνιο. Το BN Sports ήταν στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής και καταγράφει όσα ξεχώρισε από τον έμπειρο κόουτς, με αποκορύφωμα την… όρεξη για δουλειά.

Η αγκαλιά στην αρχή και ο τρόπος που κινούταν στον αγωνιστικό χώρο!

Συστήθηκε με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας ο Γκουστάβο Πογέτ λοιπόν. Μία γνώριμη μορφή μετά το πέρασμα από την ΑΕΚ αλλά και από τους πάγκους κορυφαίων χωρών. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έπιασε δουλειά και πρακτικά πλέον, καθώς δουλεύει την ομάδα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Πρώτη κίνησή του πριν την έναρξη της προπόνησης. Μία ομάδα αγκαλιά. Ένας τεράστιος κύκλος, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της αναγέννησης.

Το κλίμα ήταν ανανεωμένο. Λογικό. Σε κάθε αλλαγή προπονητή συμβαίνει αυτό στις ομάδες. Ωστόσο, η διάθεση ήταν διαφορετική. Ιδιαίτερη. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έγινε καμία δυνατή προπόνηση, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ερχόντουσαν από παιχνίδια το σαββατοκύριακο, ωστόσο, ο Πογέτ δεν έδειξε να το βλέπει… χαλαρά. Ήταν παντού. Κυριολεκτικά. Κινούταν σε κάθε γκρουπ παικτών, πήγαινε στον καθένα ξεχωριστά, έδινε εύσημα, έκανε πλάκα. Όλα. Σαν να μην υπήρχαν οι πολλοί συνεργάτες του στον αγωνιστικό χώρο.

Μεταφέρει το πάθος και την όρεξη…

Το πιο σημαντικό από όσα είδαν όσοι βρέθηκαν στον Άγιο Κοσμά, ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε την προπόνηση ο Πογέτ. Δεν ήταν απλώς παντού σαν παρουσία. Ήταν παντού για το… γούσταρε. Αυτή η λέξη ταιριάζει. Το γούσταρε. Του άρεσε που η μπάλα σερνόταν στο χόρτο και προπονούσε την ελληνική ομάδα. Φώναζε, αντάλλαζε συμβουλές και με μία σφυρίχτρα στο χέρι.

Ξαναλέμε, η προπόνηση δεν είχε ένταση αλλά ο Πογέτ την έκανε να έχει. Το πάθος του ξεχείλιζε. Η ενεργητικότητα με την οποία πήγαινε από την μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, ο τρόπος που φώναζε και διόρθωνε αλλά και τα εύσημα, έδωσαν την τέλεια εντύπωση. Να θυμίσουμε πως ήταν η πρώτη φορά. Δεν βρίσκεται μήνες στην Εθνική Ελλάδας, οπότε η συγκεκριμένη συμπεριφορά, δείχνει πόσα έχει να δώσει στη συνέχεια.

«Θέλουμε να κάνουμε δύο πράγματα. Πρώτα να δω τον τρόπο παιχνιδιού των παιδιών και στη συνέχεια να κερδίσουμε τα παιχνίδια, δεν πάμε απλά για να τα παίξουμε, θέλουμε να χτίσουμε νοοτροπία νικητή». Η συγκεκριμένη δήλωση, τα λέει όλα.

5545659.jpg

Δεν έχει χρονικά… περιθώρια!

Οι διαφορές του Τζον Φαν’τ Σχιπ και του Γκουστάβο Πογέτ, στο ξεκίνημά τους, είναι αρκετές. Ο Ολλανδός τεχνικός κλήθηκε να φτιάξει τις βάσεις για να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορεί να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες. Η πίστωση χρόνου ήταν μεγάλη αλλά σύμφωνα με τον Μιχάλη Βαλκάνη, θα είχε αποτελέσματα μέσα στο επόμενο διάστημα. Ας πάμε τώρα στον Ουρουγουανό προπονητή.

Η αποτυχία της Εθνικής να μπει στο Μουντιάλ του 2022, δεν αφήνει την ίδια διάρκεια χρόνου στον Πογέτ. Είναι λογικό να πρέπει να φτιάξει ένα έργο σε μικρό διάστημα, όμως η εμπειρία του πάνω στις Εθνικές, δίνει τις ανάλογες προϋποθέσεις. Ο τρόπος του, απέδειξε πως δεν έχει έρθει για να πάρει χρόνο… προσαρμογής αλλά να δώσει αποτελέσματα.

Με υπομονή και δουλειά όλα θα γίνουν. Ικανός είναι. Το έχει αποδείξει. Από εκεί και πέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, θα αναμένουμε τι θα πετύχει η Εθνική.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0