Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2023

Team USA: Όστιν Ριβς όπως λέμε... ΛεΜπρόν Τζέιμς με το εθνόσημο! (video)

Team USA: Όστιν Ριβς όπως λέμε... ΛεΜπρόν Τζέιμς με το εθνόσημο! (video)
«Βασιλιάς» δεν είναι αλλά σίγουρα κινείται στα χνάρια του φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Η γεμάτη εμφάνιση του περιζήτητου στις Φιλιππίνες Όστιν Ρίβς κόντρα στην Εθνική μας ομάδα θύμισε κάτι από ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Είναι ο καλτ ήρωας των ημερών στην Μανίλα και γι’ αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Εν τη απουσία των βροντερών ονομάτων στην Team USA, ανερχόμενα ταλέντα έχουν την ευκαιρία να… λάμψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας μόνο που ανάμεσα σε μια δωδεκάδα NBAers, οι Φιλιππινέζοι παθαίνουν φρενίτιδα στο άκουσμα και την όψη του Όστιν Ριβς.

H κλήση του για να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της χώρας του σε ένα σπουδαίο ραντεβού (παρθενική) αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός ονείρου. Ο 25χρονος πλέον από το Νιούαρκ του Αρκάνσας, μια πραγματική… κουκίδα στον αμερικανικό χάρτη, δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση μπασκετμπολίστα της πρώτης γραμμής στην αντίπερα όχθη του ωκεανού. Και αυτό διότι επέλεξε να μην γίνει draft στο NBA το καλοκαίρι του 2021 από το να ήταν πολύ χαμηλά στις επιλογές και να κυνηγήσει το δύσβατο και απαιτητικό του δρόμο στον «μαγικό κόσμο» του NBA μέσω της G-League. Κάπως έτσι έγινε ο τρίτος της λίστας που φτάνει στο κατώφλι της Team USA, όντας undrafted μετά τους Μπεν Γουάλας (Παγκόσμιο του 2002) και Μπραντ Μίλερ (Παγκόσμιο του 2006).

Η παράνοια στο πρόσωπό του από τους ντόπιους έχει να κάνει φυσικά και με την ομάδα που αγωνίζεται. Οι Φιλιππινέζοι αγαπούν το άθλημα, παρακολουθούν το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και έχουν… αδυναμία στους Λέικερς. Εεε, δεν θέλει και πολύ για να τον αγαπήσουν.

Μεταξύ άλλων ο Όστιν Ριβς εξελίσσεται σε άλλο ένα… όπλο στη φαρέτρα του Στηβ Κερ και με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα. Κόντρα στην Εθνική μας ομάδα γέμισε τη στατιστική του, πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση και εξελίχθηκε σε κορυφαίο του παρκέ.

Με 15 πόντους, έξι ασίστ και πέντε ριμπάουντ, ο Ριβς έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία της Team USA από το 1994 που κρατούνται τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που πετυχαίνει πάνω από 15-5-5. Ο μοναδικός πολυδιάστατος ως την 28η του Αυγούστου του 2023 ήταν ο συμπαίκτης του στους «λιμνάνθρωπους», ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο «βασιλιάς» στην Ιαπωνία το 2006 είχε «πληγώσει» το Πουέρτο Ρίκο, την Αργεντινή και την «Επίσημη Αγαπημένη» αν και η γεμάτη του εμφάνιση δεν ήταν αρκετή κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0